Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) t.b.v. Windpark Delfzijl Midden (Oosterhorn)

Logo Groningen

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat zij in het kader van de Wabo voornemens zijn om aan Millenergy VOF een omgevingsvergunning (met een instandhoudingstermijn van maximaal 35 jaar) te verlenen voor het realiseren van een windpark op het industrieterrein Oosterhorn te Delfzijl.

Aan : Millenenergy VOF

Betreft : Windpark Delfzijl Midden ( Oosterhorn) bestaande uit 18 windturbines

Locatie : bedrijventerrein Oosterhorn, Delfzijl

Activiteiten : het oprichten van een inrichting, het bouwen van een bouwwerk, handelen in strijd  

met regels ruimtelijke ordening; het maken van een uitweg naar de weg.

Datum besluit : 23 mei 2017

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 6 juni 2017 tot en met 17 juli 2017 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Delfzijl en in het Provinciehuis in Groningen. Voor het inzien van het ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken (o.a. de aanvraag en het MER) in het Provinciehuis dient u zich te melden bij de balie, ingang Sint Jansstraat 4 te Groningen. De omgevingsvergunning kan ook worden ingezien op www.provinciegroningen.nl/windparken

Relatie met het voorbereidingsbesluit Oosterhorn

Het windpark ligt op het bedrijventerrein Oosterhorn. Voor dit terrein is een voorbereidingsbesluit vastgesteld. Op grond van het voorbereidingsbesluit is het verboden het gebruik van de gronden of bouwwerken binnen Oosterhorn te wijzigen. Het is mogelijk van dit verbod af te wijken middels een omgevingsvergunning, mits dat gebruik past binnen het in ontwikkeling zijnde bestemmingsplan of binnen reeds vastgestelde beleidskaders.

Voor het bedrijventerrein Oosterhorn is door de gemeente Delfzijl een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het voorontwerpbestemmingsplan heeft, samen met het bijbehorende MER, van 5 januari 2017 tot en met 15 februari 2017 ter inzage gelegen. De 18 windturbines maken onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Gedeputeerde Staten zijn daarom voornemens om de omgevingsvergunning te verlenen op grond van de afwijkingsmogelijkheid uit het voorbereidingsbesluit.

Milieueffectrapportage

De Commissie m.e.r. heeft in het kader van het voorontwerpbestemmingsplan Oosterhorn op 30 maart 2017 een voorlopig toetsingsadvies uitgebracht. In dit advies is onder meer geadviseerd om voor het onderdeel windenergie een aanvulling op te stellen. Over deze aanvulling heeft de Commissie m.e.r. op 16 mei 2017 advies uitgebracht. Hierin komt de Commissie m.e.r. tot de conclusie dat voor het onderdeel windenergie de milieuinformatie voor besluitvorming beschikbaar is.

De adviezen van de Commissie m.e.r., inclusief alle bijbehorende informatie, zijn in te zien op www.commissiemer.nl/advisering/lopendeadvisering/3041 

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan een ieder een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar aanleiding van dit ontwerpbesluit naar voren brengen.

Uw zienswijze kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten, afdeling Ruimte & Samenleving, t.a.v. dhr. A. Prinsen, Postbus 610, 9700 AP Groningen of per e-mail via oosterhorn@provinciegroningen.nl.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze wordt gelegenheid geboden na telefonische afspraak met Arnoud Prinsen, telefoonnummer: 050-3164489.

Beroep

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend wanneer ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Naar boven