RECTIFICATIE Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Hart van De Meern Noord

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 20 januari 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Hart van De Meern Noord, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPHARTVDMEERNNOORD-ON01.gml.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied betreft de noordelijke helft van het Hart van De Meern en ligt ten noorden van de Zandweg en ten westen van de Castellumlaan. Verder wordt het plangebied begrensd door de Oosterlengte en de Protestantse Begraafplaats.

 

De doelstelling van het bestemmingsplan is om aan de Castellumlaan grondgebonden woningen en, als wand van het plein voor de Marekerk, een appartementengebouw met op de begane grond gemengde functies te realiseren. Op het achterliggende gebied wordt een woongebied mogelijk gemaakt.

Het perceel Zandweg 140-144 zal worden getransformeerd naar woningbouw. Ook daar zijn op de begane grond aan de Zandweg gemengde functies toegestaan.

In totaal worden binnen het plangebied circa 80 nieuwe woningen opgericht.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 20 januari 2017 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 2 maart 2017 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ Utrecht.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl; (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen, waar men kan doorklikken naar het desbetreffende plan.

 

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Team Omgevingsrecht

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

 

Onder vermelding van: 'zienswijze ontwerpbestemmingsplan Hart van De Meern Noord'.

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging (via telefoonnummer 030- 2860226 b.g.g. 2860229). U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

 

Naar boven