Kennisgeving MER beoordelingstoets

Logo Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken het volgende bekend.

Op 9 januari 2017 heeft Rijkswaterstaat Midden-Nederland conform artikel 7.17 van de Wet milieubeheer een aanmeldingsnotitie ingediend in verband met een verandering van het baggerdepot IJsseloog, IJsseloog 1 in Dronten. De verandering betreft het verbreden van de binnenberm en bewerking van CE verdachte baggerspecie.

Volgens het Besluit milieueffectrapportage, moet het college vooraf bepalen of voor de beoogde uitbreiding een milieueffectrapportage vereist is. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie heeft het college van provincie Flevoland op 16-5-2017 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Ter inzage

Het besluit is digitaal in te zien op de website www.ofgv/nl van de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) en digitaal met de aanmeldnotitie en bijbehorende stukken voor iedereen op te vragen bij de OFGV via telefoonnummer 088-63 33 000 of e-mail: info@ofgv.nl. Ook kunt u zo een afspraak maken om de stukken in te zien.

Daarnaast zijn het besluit, de aanmeldnotitie en bijbehorende stukken gedurende zes weken vanaf woensdag 24 mei 2017 voor iedereen in te zien in het gemeentehuis van de gemeente Dronten, De Rede 1 in Dronten. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de website www.dronten.nl

Bezwaar Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

Anderen kunnen hun bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit t.z.t. kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de omgevingsvergunning volgens de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (WABO). Deze zullen dan bij de beoordeling van de zienswijzen worden betrokken.

Vragen Heeft u vragen over de procedure dan kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek via telefoonnummer: 088 – 63 33 000 of e-mail: info@ofgv.nl. Kenmerk: HZ_MER_BT-54127

 

Naar boven