KENNISGEVING

Logo Capelle aan den IJssel

Ontwerpbestemmingsplan Hoofdweg 80, Capelle XS

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdweg 80, Capelle XS’ ter inzage wordt gelegd.

Plangebied / zakelijke inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdweg 80, Capelle XS’ heeft betrekking op een deel van het bedrijfsterrein van Hoofdweg 80, gelegen ten noorden van de begraafplaats. Op de huidige locatie zijn drie bouwfases gerealiseerd die bestaan uit enkele bedrijfsverzamelgebouwen (totaal 30 units). Op de locatie is een deel (nog) onbebouwd. Dit deel van de locatie bestaat uit verharding van betonplaten en is nu in gebruik als parkeerplaats voor opleggers van vrachtwagens. Op dit deel van het plangebied wordt in fase vier het bedrijfsverzamelgebouw ‘Hubertus’, gebouwd waarin 17 bedrijfsunits zijn opgenomen. Rondom het gebouw worden parkeerplaatsen aangelegd. Het toekomstige bedrijfsverzamelgebouw valt echter voor 50% buiten het bouwvlak zoals opgenomen in het geldende bestemmingsplan 'Hoofdweg'. Dit is de enige afwijking van het bestemmingsplan ‘Hoofdweg’ en om deze reden is het onderhavige bestemmingsplan opgesteld.

Waar en wanne er kunt u het nieuwe plan bekijken?

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 25 mei 2017 tot en met 5 juli 2017 ter inzage.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Hoofdweg 80, Capelle XS in zien:

  • 1.

    op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • 2.

    bij het Informatiecentrum van het gemeentehuis op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur ( let op het gemeentehuis is op 25 mei, 26 mei en 5 juni gesloten).

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het bestemmingsplan?

Zienswijzen

U kunt vanaf 25 mei 2017 tot en met 5 juli 2017 bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, dit doet u door:

  • 1.

    het reactieformulier in te vullen (zoeken op www.capelleaandenijssel.nl, op bekendmaking 24 mei 2017)

  • 2.

    het sturen van een brief aan de gemeenteraad, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van OBP Hoofdweg 80, Capelle XS).

Hoe gaat het verder?

Zienswijzen (reacties) over het ontwerpbestemmingsplan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast. Daarna kan de aanvraag omgevingsvergunning voor het bedrijfsverzamelgebouw worden ingediend.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw M.E. Smits via telefoonnummer (010) 2848792 of mevrouw C.van Hemert via (010) 2848762, afdeling Stadsontwikkeling. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier onder vermelding van M.E.Smits / C.van Hemert.

Naar boven