Coördinatiebesluit en terinzagelegging vastgesteld wijzigingsplan‘Kampweg 30’, omgevingsvergunning voor het bouwen van twee woningen op het perceel Kampweg 30 te Soesterberg

Logo Soest

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat zij op 28 maart 2017 hebben besloten in te stemmen met de toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) voor het oprichten van twee woningen aan de Kampweg 30 in Soesterberg. Dit is ook conform het bepaalde in de Coördinatieverordening van de gemeente Soest. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het gaat hierbij in dit geval om het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning voor het oprichten van twee woningen aan de Kampweg 30. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat tevens bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het wijzigingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning.

B esluiten

Burgemeester en wethouders hebben op 23 mei 2017 het wijzigingsplan ‘Kampweg 30’ ongewijzigd vastgesteld. Daarnaast heeft het college op 22 mei 2017 de omgevingsvergunning voor de bouw van twee woningen op het perceel Kampweg 30 verleend.

Ter inzage

Het wijzigingsplan ‘Kampweg 30’ en de hiermee gecoördineerde omgevingsvergunning voor het bouwen van twee woningen op het betreffende perceel liggen van donderdag 25 mei 2017 tot en met woensdag 5 juli 2017 ter inzage bij: Idea, Christiaan Huygenslaan 4 A te Soesterberg te Soest.

Daarnaast liggen het wijzigingsplan en de hiermee gecoördineerde omgevingsvergunning ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis. Het inzien van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning kan alleen op afspraak. Een afspraak maken kan via www.soest.nl/afspraak of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer (035) 6093 411.

Tegen betaling van leges kan bij het Omgevingsloket een afschrift worden verstrekt van de ter inzage gelegde stukken.

Digitaal raadplegen

Het wijzigingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.soest.nl/bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer van het wijzigingsplan is: NL.IMRO.0342.WPSTB0003-0301.

Het digitale wijzigingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Beroep en voorlopige voorziening

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien. Tijdens deze termijn kan degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan en/of de ontwerp- omgevingsvergunning bij het college naar voren te brengen.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven