ONTWERPBESTEMMINGSPLAN “Munnikenweg 153”

Logo Veenendaal

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 25 mei 2017 gedurende 6 weken (tot en met 5 juli 2017) het ontwerpbestemmingsplan “Munnikenweg 153” en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Begrenzing

Het plangebied bestaat uit het perceel Munnikenweg 153. Dit perceel wordt aan de oostzijde begrensd door de woning Munnikenweg 151, de noordzijde door de Munnikenweg en aan de west- en zuidzijde door de Essenberg en maakt deel uit van het plangebied Woongebied West. Het plangebied omvangt het perceel kadastraal bekend als Gemeente Veenendaal, sectie D, nummer 6589.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Munnikenweg 153” voorziet in de juridisch-planologische regeling voor het verplaatsen van het bouwvlak ten behoeve van de terug te bouwen woning op het perceel.

Financieel –economische uitvoerbaarheid

Met de ontwikkelaar is een contract getekend, een anterieure exploitatieovereenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wro. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het plangebied en de te ontvangen of te betalen exploitatiebijdrage. Uit de overeenkomst blijkt dat het verhaal van de kosten, inclusief mogelijke planschade, zal worden gedragen door de initiatiefnemer. Met toepassing van deze overeenkomst is de financieel-economische uitvoerbaarheid voldoende gewaarborgd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van 25 mei 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 - 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 13.00 uur en;

  • donderdag van 09.00 - 20.00 uur.

Plan inzien

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 24 mei 2017. In deze publicaties vindt u de rechtstreekse link naar het bestemmingsplan. Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicatie terugvinden.

Re ageren

Tot en met 5 juli 2017 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

 

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. Janzen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 748.

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerpbestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 1 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen, het plan of het ontwerpbesluit kunt u eveneens contact opnemen met de heer J. Janzen van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven