Ontwerpbestemmingsplan Herziening bestemmingsplan Buitengebied t.b.v. fietspad Moergestel - Haghorst te Moergestel

Logo Oisterwijk

Plangebied en doel

Met het ontwerpbestemmingsplan wordt het planologisch mogelijk gemaakt om het fietspad Moergestel – Haghorst gedeeltelijk aan te leggen. Het gedeelte van het tracé dat langs de Heizenschedijk loopt, vanaf de Reusel tot aan de gemeentegrens met Hilvarenbeek, krijgt de bestemming verkeer. Voor het gedeelte langs de Broekzijde, vanaf de Reusel tot aan de Vinkenberg, is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Via deze bevoegdheid kan het college van B&W de bestemmingen omzetten naar een verkeersbestemming, om zo de aanleg van het fietspad mogelijk te maken.

 

Voornemen verzoek wijziging begrenzing Natuurnetwerk Brabant

De voormalige Ecologische Hoofdstructuur (EHS) wordt tegenwoordig Natuurnetwerk Nederland genoemd. In de Provincie Noord-Brabant heet deze structuur het Natuurnetwerk Brabant (NNB). Het tracé van het fietspad loopt op 2 plekken door deze structuur heen, voornamelijk net ten westen van de Reusel. Vandaar dat het voornemen bestaat om aan Gedeputeerde State van de Provincie Noord-Brabant te verzoeken de begrenzing van het NNB aan te passen, conform de voorwaarden uit de Verordening ruimte 2014. Bij dit verzoek tot herbegrenzing hoort een compensatieplan, waarin is beschreven op welke wijze de compensatie van het NNB plaats vindt. Dit compensatieplan is te vinden in de bijlagen van het (ontwerp) bestemmingsplan. U kunt tijdens de ter inzagetermijn een zienswijze op het verzoek tot herbegrenzing en het bijbehorende compensatieplan indienen. Gedeputeerde Staten neemt de zienswijzen mee bij het besluit over de wijziging van de begrenzing.

 

Ter inzage ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Herziening bestemmingsplan Buitengebied t.b.v. fietspad Moergestel - Haghorst [NL.IMRO.0824.FietspadMoerHag-0001 ], ligt met ingang van 26 mei 2017 tot en met 6 juli 2017 gedurende 6 weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u inzien:

 

  • op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

  • op oisterwijk.nl/bestemmingsplannen

  • bij de centrale publieksbalie op het gemeentekantoor van Oisterwijk, De Lind 44 in Oisterwijk. U kunt hiervoor terecht op maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 uur - 17.00 uur, op donderdag van 8.30 uur - 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 uur - 13.00 uur. U kunt het ontwerpbestemmingsplan op deze momenten alleen inzien, als u er een vraag over wilt stellen kunt u een afspraak maken. Dit doet u telefonisch via telefoonnummer (013) 529 13 11.

 

Indienen zienswijze

U kunt tijdens de inzagetermijn uw zienswijze (mening of opmerkingen) indienen. Dit kan (bij voorkeur) schriftelijk bij de gemeenteraad van Oisterwijk, Postbus 10101, 5060 GA in Oisterwijk, of mondeling bij de behandelend ambtenaar. U vindt de naam van deze ambtenaar in de stukken die ter inzage liggen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de behandelend ambtenaar, te bereiken via telefoonnummer (013) 529 13 11.

Naar boven