VASTGESTELD UITWERKINGS- EN WIJZIGINGSPLAN 1E MELMSEWEG, FASE 2

Logo Veenendaal

 

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat zij het uitwerkings- en wijzigingsplan 1e Melmseweg, fase 2 op 16 mei 2017 hebben vastgesteld. Het ontwerp van dit plan heeft al eerder ter inzage gelegen.

Het vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan ligt met ingang van 25 mei 2017 tot en met 6 juli 2017 ter inzage. Het plan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inhoud uitwerkings- en wijzigingsplan

Het uitwerkings- en wijzigingsplan “1e Melmseweg, fase 2” voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de bouw van ca. 80 woningen aan de 1e Melmseweg.

Financieel–economische uitvoerbaarheid

Met de ontwikkelaar is een contract getekend, een anterieure exploitatieovereenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wro. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het plangebied en de te ontvangen of te betalen exploitatiebijdrage. Uit de overeenkomst blijkt dat het verhaal van de kosten, inclusief mogelijke planschade, zal worden gedragen door de initiatiefnemer. Om de overeengekomen grondopbrengsten en exploitatiebijdragen “te verzekeren" heeft de gemeente op 12 april 2017 een vierde herziening van het exploitatieplan, als bedoeld in artikel 6.15, lid 2 Wro, vastgesteld. Met toepassing van beide instrumenten is de financieel-economische uitvoerbaarheid voldoende gewaarborgd.

Vaststelling

Tegen het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van het plan zijn ten opzichte van het ontwerpplan geen wijzigingen aangebracht.

Bent u het met het uitwerkings- en wijzigingsplan niet eens?

Stuur dan binnen een termijn van zes weken na de terinzagelegging van het vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het uitwerkings- en wijzigingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerp uitwerkings- en wijzigingsplan zijn geen zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders ingediend. Als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken, kunt u beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met Gert Drost van de afdeling Wonen & Leven, team Ruimtelijke Ordening en Bouwen, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven