I. Ontwerp Wijziging Verordening Romte 2014 ter inzage Gedeputeerde Staten van de provincie Fryslân hebben in hun vergadering van 16 mei 2017 de Ontwerp Wijziging Verordening Romte 2014 vastgesteld.

Logo Fryslân

De wijzigingen hebben betrekking op een viertal onderdelen, te weten:

- het onder de werking van de verordening brengen van bijlage II, artikel 4 Bor;

- het opnemen van een algemene ontheffingsmogelijkheid voor duurzame projecten;

- een kleine verruiming van de regels voor kleine windturbines;

 

 

Wij willen u graag de mogelijkheid geven te reageren op de ontwerp-wijzigingsverordening, voordat wij de wijzigingsverordening voor vaststelling naar Provinciale Staten sturen.

 

De wijzigingsverordening is te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9921.WPVR2014Fryslan-ON01) en ligt tevens ter inzage op het provinciehuis en op het gemeentehuis van uw gemeente.

 

II. Aanpassing kaart weidevogelgebieden behorende bij Verordening Romte 2014 ter inzage

Gedeputeerde Staten maken op grond van 11.1.1 lid 4 van de verordening gebruik van de bevoegdheid om de weidevogelkaart aan te passen op grond van nieuw onderzoek en nieuwe inzichten. De wijziging van de weidevogelkansgebieden betreft een uitbreiding van de weidevogelkansgebieden ten gevolge van nieuwe weidevogeltelgegevens.

 

De aanpassing van de kaart is te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9921.WPVR2014Fryslan-ON01) en ligt tevens ter inzage op het provinciehuis en op het gemeentehuis van uw gemeente. Wij geven u graag de mogelijkheid om te reageren op de aangepaste kaart.

 

Ter inzage

Zowel de inspraakperiode voor de ontwerpwijzigingsverordening als de terinzagelegging van de gewijzigde kaart Weidevogelgebieden loopt van 29 mei 2017 tot en met 9 juli 2017.

U kunt uw reactie binnen de periode van ter inzagelegging als volgt inbrengen:

schriftelijk, gericht aan Gedeputeerde Staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden, onder vermelding van ‘Wijziging Verordening Romte 2014’ en/of ‘aanpassing kaart weidevogelgebieden’.

langs elektronische weg via het volgende mailadres: f.jilderda@fryslan.frl

Naar boven