Ontwerp-bestemmingsplanBuitengebied 2009, herziening Reggedal Enter

Logo Wierden

Het afgelopen jaar is een ontwerp gemaakt voor het herinrichten van het Reggedal bij Enter. Doel van de herinrichting is om van de Regge een meanderende natuurlijke (ongestuwde) rivier te maken. Een en ander, zoals ook vastgelegd door de provincie Overijssel, waterschap Vechtstromen en de gemeente Wierden in onder meer de Omgevingsvisie, de Reggevisie, het Uitwerkingsplan Enter en de Structuurvisie Wierden.

Mede omdat de bevaarbaarheid van de Regge met de Enterse Zomp een belangrijk onderdeel vormt van het nieuwe plan, worden plannen voor uitbreiding van scheepswerf ‘De Enterse Waarf’ met een Twentsche Schuur meegenomen in dit bestemmingsplan. De Twentsche Schuur zal worden gebruikt voor opslag van hout, een stallingsruimte voor de boottrailer en een educatieve ruimte.

De plannen voor herinrichting van de Regge en uitbreiding van De Enterse Waarf passen niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen “Buitengebied 2009, herziening Reggedal Enter”. Het bestemmingsplan maakt de herinrichting van de gronden als natuur- en waterbergingsgebied, alsmede de nieuwe loop van de Regge en het realiseren van de Twentsche Schuur planologisch mogelijk.

Inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan staat vanaf 24 mei 2017 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2016000005-ON01. Daarnaast ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf 24 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerp-bestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerp-bestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven