Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Meppel– Werkhorst 30’en beeldkwaliteitplan

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor de ontwikkeling van 21 woningen aan de Werkhorst 30 op het terrein van het voormalige Drenthe College. Het voorontwerp bestemmingsplan, ontwerp beeldkwaliteitplan en een zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst worden ter inzage gelegd (conform de gemeentelijke inspraakverordening en artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening).

Het plan

Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Meppel – Werkhorst 30’ zal de bouw van 21 woningen planologisch mogelijk worden gemaakt. Het voormalige Drenthe College staat al enige tijd leeg. Ontwikkelaar Junco B.V. heeft een plan ontwikkeld met 21 woningen, waarvan 4 vrijstaande woningen, 10 2-onder-1 kapwoningen en 7 rijwoningen. Op 10 januari 2017 heeft het college besloten met Junco B.V. een anterieure overeenkomst (artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening) aan te gaan, gericht op de realisatie van het woningbouwplan. Met een nieuw beeldkwaliteitplan wordt een actueel toetsingskader voor welstand en een hoog ambitieniveau neergelegd.

Het plangebied

Het plangebied omvat het perceel van de Werkhorst 30, het voormalige terrein van het Drenthe College. Aan de westzijde grenst het plangebied aan de wijk Koedijkslanden, aan de noordzijde aan garagebedrijf Wensink en aan de overige zijden aan woningen van de Werkhorst. De overeenkomst heeft betrekking op de percelen kadastraal bekend Meppel, sectie H, nummers 735 en 4221 gedeeltelijk (circa 8.200 m² groot).

Waar kunt u het bestemmingsplan , beeldkwaliteitplan en zakelijke omschrijving inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Meppel – Werkhorst 30’, het ontwerp beeldkwaliteitplan en een zakelijke omschrijving van de inhoud van de anterieure overeenkomst liggen ter inzage van 19 januari tot en met 1 maart 2017 op het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het bestemmingsplan (verbeelding, regels en toelichting) kan digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of de website www.meppel/nl/bestemmingsplannen worden ingezien. Het beeldkwaliteitplan is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd. Het bestemmingsplan heeft de IMRO-code ‘NL.IMRO.0119.Werkhorst30-BPA1’.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u een inspraakreactie (ondertekend en voorzien van naam en datum) op het voorontwerp bestemmingsplan ‘Meppel – Werkhorst 30’ en het ontwerp beeldkwaliteitplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge inspraakreactie wordt een verslag gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Inloopavond

Ontwikkelaar Junco B.V. organiseert een inloopavond op 2 februari 2017 in Schouwburg Ogterop. Van 19.00 uur tot 20.00 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen om de plannen te bekijken en vragen te stellen.

 

Meppel, 18 januari 2017

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven