Ontwerpbestemmingsplan Nieuwedijk, Pandgat en Broekstraat ongenummerdin Oirschot en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Oirschot

 

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Nieuwedijk 1, Pandgat en Broekstraat ongenummerd’ ter visie wordt gelegd. Vanaf donderdag 25 mei 2017 ligt het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0823.BPBGNWD1PGTBRKSONG-ONTW) en de bijbehorende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter visie. U kunt het ontwerpbestemmingsplan raadplegen via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-

roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO. BPBGNWD1PGTBRKSONG-ONTW

Het plan ligt ook ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen.

Waar gaat het ontwerp bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan maakt de omzetting van de bestaande intensieve veehouderij op Nieuwedijk 1 in Oirschot in een agrarisch bedrijf voor rundvee en een paardenhouderij met een recreatieve neventak mogelijk. Daarnaast zijn er twee wijzigingsbevoegdheden in het plan opgenomen voor Ruimte voor Ruimte- woningen. Het gaat om éen woning ten westen van Broekstraat 14a en één woning tussen Pandgat 19 en 20.

Hogere grens waarde n Wet geluidhinder

Tevens zijn burgemeester en wethouders van plan om hogere grenswaarden vast te stellen voor de twee nieuwe woningen die met een wijzigingsbevoegdheid mogelijk gemaakt kunnen worden aan de Broekstraat en Pandgat. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt tegelijk ter inzage met het ontwerpbestemmingsplan.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie.

Oirschot, 24 mei 2017

Naar boven