Ontwerpbestemmingsplan ‘Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best’

Logo Oirschot

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken bekend dat vanaf 19 januari 2017 ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan 'Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best’. Er is voor dit ontwerpbestemmingsplan geen exploitatieplan opgesteld aangezien het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

  • 2.

    het concept verzoek om wijziging van de begrenzing van het Natuur Netwerk Brabant met toepassing van het 'nee-tenzij principe' . Op basis van de provinciale Verordening ruimte 2014 moet dit verzoek bij Gedeputeerde Staten worden ingediend omdat delen van de infrastructuur geprojecteerd zijn ter plaatse van het NNB.

Inzage

De onder de punten 1 en 2 genoemde documenten liggen met ingang van donderdag 19 januari 2017 tot en met woensdag 1 maart 2017 ter inzage. U kunt de documenten op afspraak inzien bij de gemeentebalie. Het ontwerp met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer: NL.IMRO.0823.BPBGWEGINFRA-ONTW. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?dossierid=NL.IMRO.0823.BPBGWEGINFRA.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het aanpassen van bestaande en de aanleg van nieuwe weginfrastructuur in het noordwestelijk deel van de regio. Het bestaat vooral uit de volgende infrastructurele maatregelen:

  • Opwaarderen van de afwikkelcapaciteit van de Anthony Fokkerweg, de aansluitingen op de N2 en Flight Forum;

  • Aanleggen van parallelstructuur westelijk langs het Beatrixkanaal tussen de A58 en Anthony Fokkerweg (waaronder Spottersweg) en bijbehorende aansluiting op de Landsardseweg en de Luchthavenweg;

  • Aanleggen van een verbindingsweg tussen GDC Acht en de A58 via BIC Noord;

  • Realisatie van een hoogwaardig openbaar vervoer (HOV)-verbinding op de Landsard;

Voor het grondgebied van Oirschot betekent het specifiek realisatie van een nieuwe weg boven Westfields Logistiek en het realiseren van een aansluiting van dit bedrijventerrein op de nieuwe weg. Het betekent tevens, dat dit bestemmingsplan het mogelijk gaat maken om een fietsbrug te realiseren ter hoogte van het Beatrixkanaal/Spottersweg zodat de Eindhovense-/Oirschotse vanaf dat punt kan worden afgesloten voor doorgaand auto verkeer. Dit is in afwijking van het raadsbesluit van 21 april 2015.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken over de onder de punten 1 en 2 genoemde documenten. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie. U moet hiervoor een afspraak maken via www.oirschot.nl/afspraak of telefonisch via 0499-583333.

Inloopbijeenkomst

De gemeenten Eindhoven, Oirschot en Best willen u tijdens inloopbijeenkomsten graag informeren over de onder de punten 1 en 2 genoemde documenten en u de gelegenheid geven hierover vragen te stellen. De openbare inloopbijeenkomsten zullen plaatsvinden op:

  • -

    Maandag 13 februari 2017 van 16.00 uur tot 20.00 uur in Echos, Eindhovensedijk 33 te Oirschot;

  • -

    Woensdag 15 februari 2017 van 16.00 uur tot 20.00 uur in PIT (bij Philips Fruittuin), Oirschotsedijk 14 a (via rotonde Achtseweg Zuid) te Eindhoven.

     

Oirschot, 18 januari 2017

Naar boven