Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Keizersveer 15 Hank, Werkendam

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 16 mei 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Keizersveer 15 Hank, Werkendam’ vastgesteld. Het planidn van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930. wijzvr14g0870Keizv-va01.

 

Inhoud

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeente Werkendam en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte 2014 van provincie Noord-Brabant. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Keizersveer 15 Hank’ vaststellen.

 

Het bestemmingsplan Keizersveer 15 in Hank voorziet in de uitbreiding van het bedrijf Janson Bridging, een watergebonden bedrijf aan de Maas. Het bedrijf bouwt bruggen en haveninstallaties. Een deel van de uitbreiding ligt binnen het NNB, hetgeen strijdig is met artikel 5.1. van de Verordening Ruimte. Op grond van de procedure voor kleinschalige ingrepen (artikel 5.5.) kan het college de begrenzing van het NNB echter aanpassen, onder meer onder de voorwaarde dat de ingreep slechts leidt tot een beperkte aantasting. Tevens moet het verlies aan NNB worden gecompenseerd. Het verlies aan NNB (0,48ha) wordt ruim gecompenseerd (0,7ha). Deze compensatie is reeds uitgevoerd. De compensatielocatie is gelegen aangrenzend aan de NNB. Op grond van de Verordening dient er binnen de begrensde NNB te worden gecompenseerd. In dit geval wordt daar van afgeweken omdat de procedure is gestart in 2012. Destijds was het nog mogelijk om te compenseren bij de bestaande NNB. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft tweemaal ter inzage gelegen. Bij de tweede terinzagelegging is 1 zienswijze ingediend; deze heeft echter geen betrekking op de herbegrenzing.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte 2014 zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 16 mei 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven