Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm 3 woningen Hanenstraat Velp, Grave

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 16 mei 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan 3 woningen Hanenstraat Velp, Grave vastgesteld. Het planidn van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930. wijzvr14g0786Hanen-va01.

 

Inhoud

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeente Grave en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte 2014 van provincie Noord-Brabant. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘3 woningen Hanenstraat Velp’ vaststellen.

 

Gemeentelijk plan

Bestemmingsplan ‘Drie woningen Hanenstraat, Velp’ is een bestemmingsplan dat de bouw van drie woningen mogelijk maakt aan de rand van het stedelijk gebied van Velp. Het projectgebied ligt ingeklemd tussen percelen die behoren tot bestaand stedelijk gebied.

 

Afwijking Vr

De locatie valt net buiten de grenzen van het stedelijk gebied in de Verordening ruimte en zou dus als buitengebied moeten worden beschouwd. Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van het stedelijk gebied in de Verordening ruimte o.g.v. art 4.12 Vr. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van kwaliteitsverbetering) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte 2014 zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 16 mei 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven