Kennisgeving toepassen coördinatieregeling en terinzagelegging ontwerpbesluiten op grond van de Waterwet en de Ontgrondingenwet ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland.

Logo Schouwen-Duiveland

Coördinatiebesluit Brouwerseiland

De gemeenteraad op 26 november 2015 heeft ingestemd met het toepassen van de coördinatieregeling ten behoeve van de realisatie van Brouwerseiland.

Om dit project mogelijk te maken is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Daarnaast is een aantal andere besluiten nodig op grond van de Waterwet, Natuurbeschermingswet 1998, Ontgrondingenwet (droge en natte deel) en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Deze besluiten worden in beginsel in één procedure, onder coördinatie van de gemeente Schouwen-Duiveland, voorbereid. Voor het ontwerpbestemmingplan is een milieueffectrapport (MER) opgesteld om de gevolgen voor het milieu in beeld te brengen.

Vanwege de voortgang hebben de ontwerpvergunningen in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998 en de Ontgrondingenwet, geclusterd binnen de coördinatieregeling, van 1 augustus 2016 tot en met 12 september 2016 ter inzage gelegen. Op 6 december 2016 heeft de provincie Zeeland een positief besluit genomen op beide aanvragen.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen hebben, eveneens geclusterd binnen de coördinatieregeling, in ontwerp ter inzage gelegen van 28 november 2016 tot en met 9 januari 2017.

Op 20 maart 2017 heeft de minister van I&M ontheffing verleend op grond van het Besluit algemene regels ruimtelijke ordening voor het bouwen in het kustfundament.

Ontwerpbesluit en op de aanvraag in het kader van de W aterwet en de Ontgrondingenwet

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf maandag 29 mei 2017 tot en met maandag 10 juli 2017 de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • -

    Ontgrondingvergunning voor het ontgronden/baggeren van maximaal 44.100 m3 bodemmateriaal in en nabij de Middelplaathaven in het Grevelingenmeer

  • -

    Watervergunning voor Brouwerseiland betreffende het aanleggen en houden van eilanden, gebouwen, havens, landschapsduin en bijbehorende infrastructurele werken.

Waar kunt u de stukken inzien?

U kunt de ontwerpbesluiten en de onderliggende stukken inzien in het gemeentehuis te Zierikzee.

U kunt alle stukken digitaal raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl.

U mag uw mening geven

Iedereen mag een zienswijze indienen. In uw zienswijze kunt u ingaan op alle onderdelen van de ontwerpbesluiten en de onderliggende stukken.

Wij stellen het op prijs als u aangeeft op welke onderdelen van de ontwerpbesluiten en de onderliggende stukken u reageert. Uw zienswijze moet u onderbouwen met argumenten.

Het is goed om te weten dat alleen belanghebbenden die op het ontwerp van een besluit een zienswijze hebben ingebracht, later tegen dat besluit beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (tenzij hem geen verwijt kan worden gemaakt van het niet indienen van een zienswijze).

Hoe kunt u reageren?

Zienswijzen over de ontwerpbesluiten en de onderliggende stukken kunt u van dinsdag 30 mei 2017 tot en met maandag 10 juli 2017 schriftelijk naar voren brengen bij:

Gemeente Schouwen-Duiveland

Postbus 5555

4300 JA Zierikzee

Ook kunnen mondeling zienswijzen worden ingediend. U kunt hiervoor een afspraak maken met Karin Nomden via 0111-452 250.

LET OP!

Zienswijzen moeten in de Nederlandse taal zijn opgesteld.

Wat gebeurt er hierna?

Na 10 juli 2017 worden alle zienswijzen door het bevoegd gezag, Rijkswaterstaat Zee en Delta, gebundeld en behandeld. In de antwoordnotitie kunt u terugvinden of en op welke wijze uw zienswijze in de besluiten is verwerkt.

Als de besluiten zijn genomen, worden deze opnieuw ter inzage gelegd. Hiertegen staat beroep open. Hierover wordt u te zijner tijd, vermoedelijk vierde kwartaal 2017, geïnformeerd.

Meer informatie

Meer informatie kunt u vinden op de gemeentelijke website, www.schouwen-duiveland.nl. Ook kunt u contact opnemen met Karin Nomden, via 0111-452 250.

Naar boven