Reparatieplan 2017 bestemmingsplan Buitengebied

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 1 mei 2017 het “Reparatieplan 2017 bestemmingsplan Buitengebied” heeft vastgesteld. Dit reparatieplan volgt uit dictum VIII van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 1 juni 2016 ten aanzien van het bestemmingsplan Buitengebied 2014. Met haar uitspraak heeft de Afdeling het bestemmingsplan Buitengebied 2014 voor 8 intensieve veehouderijen vernietigd. Het betreft de volgende percelen: Eikenlaan 10 Blesdijke, Hellingstraat 69 Noordwolde, Jokweg 59 De Hoeve, Jokweg 77 De Hoeve, Meentheweg 7a Noordwolde, Pieter Stuyvesantweg 73a Sonnega, Stellingenweg 82 Nijeholtpade en Westvierdeparten 18 Vinkega.

Met de reparatie wordt alsnog de bestemming “Agrarisch” met aanduiding ”intensieve veehouderij” van toepassing voor de 8 intensieve veehouderijen, met de navolgende aanpassingen ten opzichte van het bestemmingsplan Buitengebied 2014:

-artikel 1.19; aanpassing in de begripsomschrijving van bestaande stikstofdepositie;

-artikel 3.4 sub i; aanpassing in de beschrijving van strijdig gebruik bij toename van stikstofdepositie.

Terinzagelegging

Het reparatieplan kan vanaf donderdag 18 mei 2017 gedurende een termijn van zes weken (tot en met woensdag 28 juni 2017) worden ingezien bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Het plan is ook raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plan identificatie nummer is: NL.IMRO.0098.Rep2017BPBuitengeb-VA01.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Als u beroep instelt, heeft dat geen schorsende werking. Het reparatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dat verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan wanneer op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven