Verkeersbesluit wijziging gehandicaptenparkeerplaats Schout de Visscherestraat

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert- Bakel:

Gelet op:

•Het bepaalde in artikel 15, eerste lid en artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

Overwegende:

•Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Uit het oogpunt van:

  • -

    Het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • -

    het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

M otivering

  • -

    Op 12 januari 2015 is een aanvraag ingediend voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan de Groeskuilenstraat 25. Op 30 januari 2015 is toen een algemene gehandicaptenparkeerplaats, ter hoogte van Schout de Visscherestraat huisnummer 4, verplaatst naar een parkeerplaats ter hoogte van de poort van de woning van de aanvrager. De gehandicaptenparkeerplaats aan huisnummer 4 werd destijds nauwelijks gebruikt. Er is toen niet gekozen om een GPP op kenteken toe te kennen.

  • -

    Op 23 november 2016 is een nieuwe aanvraag bij de gemeente terecht gekomen om alsnog een onderbordje met kenteken te plaatsen omdat de parkeerplaats in hoge bezet is en de aanvrager veelal niet gebruik kan maken van de gehandicaptenparkeerplaats.

  • -

    De aanvrager is vervoerder en familielid van de een mindervalide passagier. De passagier kan zelf geen motorvoertuig besturen wegens een fysieke beperking. Daardoor behoeft de passagier door andere personen ondersteunt te worden in mobiliteit op de middellange en lange afstanden.

  • -

    Door hoge parkeerdruk in de omgeving van de eigen woning kan de aanvrager vaak niet gebruik maken van een openbare parkeerplaats in de buurt van de eigen woning kan parkeren om de passagier nabij de woning in- en uit het voertuig te halen. De passagier zit door een fysieke beperking in een rolstoel.

  • -

    De passagier, en tevens familielid van de aanvrager, is in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart type “passagier (P)”.

  • -

    Voorgaande geeft voldoende aanleiding om af te wijken van het beleid om enkel een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te verstrekken indien de aanvrager in het bezit is van een gehandicaptenparkeerkaart type “bestuurder (B)”. De gemeente wil tegemoetkomen in het waarborgen van de mobiliteit en bereikbaarheid van de woning van de passagier van de aanvrager.

  • -

    Er heeft overleg plaatsgevonden met de politie, zoals bedoeld in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

b e s l u i t e n :

1.Over te gaan op het plaatsen van onderbord met kenteken 15-GP-LN aan de al bestaande flespaal met bord E06 van bijlage 1 van het “Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990” in Schout de Visscherestraat ter hoogte van huisnummer 7, overeenkomstig onderstaande tekening.

Besluitnr. 2017-01

Gemert, 13 januari 2017

namens het college van burgemeester en wethouders,

dhr. A. Vogels

Vakspecialist Verkeer en Vervoer

Dit document is digitaal ondertekend.

B ijlage

Bezwaar

Als u het met dit besluit niet eens bent kunt u daartegen binnen zes weken na de dag van verzending van deze brief bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat de beslissing heeft genomen. Dat staat onder het besluit vermeld. Het adres is: Postbus 10.000, 5420 DA Gemert.

In het bezwaarschrift laat u weten tegen welk besluit u bezwaar maakt en de redenen waarom u het met dat besluit niet eens bent. Ook vermeldt u de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en u ondertekent de brief met uw handtekening. Als het mogelijk is voegt u een kopie van het besluit waartegen u bezwaar heeft bij uw bezwaarschrift.

Als u bezwaar maakt, wordt de werking van dit besluit niet stopgezet. Mocht u dat willen en hebt u een spoedeisend belang, dan kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U kunt pas een voorlopige voorziening vragen nadat u een bezwaarschrift hebt ingediend. Een kopie van het bezwaarschrift voegt u bij uw verzoek aan de voorzieningenrechter.

De rechtbank brengt u voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening kosten in rekening (griffierecht).

Naar boven