Omgevingsvergunning CPO project fase 4a Broekgraaf en verklaring van geen bedenkingen voor bouwprojecten fase 4a Broekgraaf

Logo Leerdam

Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1 onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning hebben verleend voor 14 woningen in rijtjes van maximaal 7 woningen aaneen (CPO project fase 4a Broekgraaf), met de activiteiten ‘het gebruiken van gronden in strijd met het bestemmingsplan’ en ‘bouwen’.

Het college van B&W heeft op 10 januari 2017 besloten om een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het afwijken van het bestemmingsplan 'Broekgraaf' ten behoeve van de realisatie van 14 grondgebonden woningen (CPO project), 58 grondgebonden woningen (Parczoom) en 34 appartementen (Kleurrijk Wonen), allen in fase 4a van Broekgraaf te Leerdam.

 

Ter inzage

Het besluit om omgevingsvergunning te verlenen, de verklaring van geen bedenkingen en de ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf 19 januari 2017 tot en met 2 maart 2017 ter inzage in het Stadskantoor, Dokter Reilinghplein 1, 4141 DA Leerdam. (Geopend maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en op afspraak van 13.00 uur tot 17.00 uur).

Een digitale versie van de vergunning, de verklaring en de ruimtelijke onderbouwing is te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt gebruikmaken van het planindentificatienummer NL.IMRO.0545.PBBROEKGRAAFFAS4A1-VS01.

 

Beroep instellen

Met ingang van 20 januari 2017 tot en met 2 maart 2017 kan schriftelijk beroep worden ingediend bij de Rechtbank Rotterdam, sectie Bestuursrecht, Postbus 50959, 3007 BX Rotterdam.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • 1.

    tijdig hun zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders c.q. gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van een handtekening en in elk geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Voor de behandeling van het beroep wordt door de rechtbank een bedrag aan griffierechten geheven.

 

Voorlopige voorziening

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van 3 maart 2017 (daags na afloop van de beroepstermijn). Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor de behandeling van het verzoek wordt door de rechtbank een bedrag aan griffierecht geheven.

 

Crisis- en herstelwet

De omgevingsvergunning valt onder bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Leerdam, 18 januari 2017

 

Naar boven