Bekendmaking besluiten inlaatsysteem IJsseldijk (Kamperstraatweg), Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid/Reevediep (cluster 20)

Logo Overijssel

De Minister van Infrastructuur en Milieu en Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen hebben op grond van respectievelijk de Waterwet en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) besluiten genomen ten behoeve van:

  • De gewijzigde aanleg en bouw van het inlaatsysteem IJsseldijk (Kamperstraatweg). Dit inlaatsysteem bestaat uit een inlaatwerk in het toekomstige tracé van de Kamperstraatweg (ten westen van het huidige tracé), een grondlichaam aan de IJsseloever en een migratiegeul/vispassage. Het gehele inlaatsysteem is beschreven in het projectplan op grond van de Waterwet. De omgevingsvergunning op grond van de Wabo heeft uitsluitend betrekking op het inlaatwerk.

    Door het inlaatsysteem kan, na het afgraven van de huidige IJsseldijk, water van de IJssel in het toekomstige Reevediep worden gelaten. Voor het inlaatsysteem zijn eerder een projectplan Waterwet (cluster 1) en een omgevingsvergunning (cluster 8) vastgesteld. In verband met de versnelde uitvoering van fase 2 van de Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid zijn aanpassingen in het ontwerp van het inlaatsysteem doorgevoerd. Dit gewijzigde ontwerp wordt als onderdeel van fase 1 van de Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid gerealiseerd. Vanwege de aanpassingen in het ontwerp zijn voor de aanleg en bouw van het inlaatsysteem opnieuw een projectplan Waterwet en een omgevingsvergunning nodig.

    Voor een toelichting van de aanpassingen en de exacte locatie van het inlaatsysteem wordt verwezen naar de besluiten en het bijbehorende kaartmateriaal.

Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de provinciale coördinatieregeling van toepassing.

De betreffende ontwerpbesluiten hebben ter inzage gelegen voor het naar voren brengen van zienswijzen van donderdag 2 maart 2017 tot en met woensdag 12 april 2017. In deze periode is één zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren gebracht. Deze zienswijze heeft niet geleid tot wijzigingen in de besluiten. Wel zijn in het projectplan Waterwet ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Voor de beantwoording van de zienswijze en de motivering van de ambtshalve wijzigingen wordt verwezen naar de Reactienota, die onderdeel uitmaakt van de besluiten.

Waar en wanneer kunt u de besluiten inzien?

De besluiten en de bijbehorende stukken (inclusief de Reactienota) liggen van woensdag 17 mei 2017 tot en met woensdag 28 juni 2017 ter inzage op de volgende locaties:

  • provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • gemeentehuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, woensdag tot 20.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur.

Alle documenten zijn tevens te raadplegen via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

Binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd, te weten van donderdag 18 mei 2017 tot en met woensdag 28 juni 2017, kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze rechter beslist in enige instantie over de ingestelde beroepen.

Het instellen van beroep is mogelijk voor:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij hierover geen zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpbesluiten zijn aangebracht in de besluiten, ook wanneer zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht.

Het ondertekende beroepschrift dient tenminste te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit/de besluiten waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk een kopie hiervan bijvoegen);

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit/de besluiten kunt verenigen.

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing op de besluiten. Voor het instellen van beroep betekent dit:

  • dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • dat beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding en verzoek om voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld een schorsing van de besluiten.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Vragen

Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures IJsseldelta-Zuid van de provincie Overijssel, de heer J.J. van Burg, via telefoonnummer 06-20613270.

Naar boven