Vastgesteld wijzigingsplan “Spuiboulevard 4 -88” ter inzage

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het op 16 mei 2017 vastgestelde wijzigingsplan “Spuiboulevard 4 - 88” (NL.IMRO.0505.WP186Spuiboulevard-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 22 mei 2017 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het wijzigingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het wijzigingsplan heeft betrekking op de bouw van maximaal 55 appartementen op de locatie Spuiboulevard 4 – 88. In het pand komen op de begane grond en de eerste verdieping eveneens parkeerplekken en commerciële ruimtes. Voorafgaand daaraan wordt de huidige bebouwing (o.a. voormalige ANWB-winkel en makelaarskantoor) gesloopt.

Het geldende bestemmingsplan Schil biedt de mogelijkheid door middel van een wijzigingsplan de huidige bouwmassa te vergroten (bouwhoogte en bouwdiepte).

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerp geen wijzigingen aangebracht. Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij ons college kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 3 juli 2017 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van 4 juli 2017. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hogere waarden Wet geluidhinder

Op 16 mei 2017 hebben burgemeester en wethouders hogere waarden Wet geluidhinder voor het wijzigingsplan Spuiboulevard 4 - 88 conform het ontwerpbesluit vastgesteld. Dit besluit wordt tegelijk met het vastgestelde wijzigingsplan ter inzage gelegd.

Er zijn geen zienswijzen ingediend. Gedurende deze termijn kan een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het besluit Hogere waarden treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn (4 juli 2017) tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend.

Dordrecht, 19 mei 2017

Burgemeester en wethouders van Dordrecht

Naar boven