Beschikking Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen Windpark Den Tol Netterden

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning verlenen voor het realiseren van een windpark bestaande uit 9 windturbines ten oosten van het dorp Netterden. Het projectgebied wordt globaal begrensd door de kern Netterden aan de westzijde, de Omsteg aan de noordzijde, de buurtschap Wals aan de oostzijde en de Jonkerstraat aan de zuidzijde. De omgevingsvergunning heeft het volgende identificatie nummer, NL.IMRO.1509.OV000025-VA01. De aanvraag is geregistreerd onder nummer W-2014-0162.

Inzage

Tegen de ontwerpbeschikking op de omgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben geleid tot een aanpassing in de definitieve beschikking op de omgevingsvergunning.

De beschikking omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen (afgegeven door de raad op 11 mei 2017) met alle daarbij behorende stukken liggen van 18 mei 2017 tot en met 29 juni 2017 voor iedereen ter inzage. Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0315-292292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. De omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op “Windpark Den Tol”. In het gemeentehuis kunt u de stukken zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Reacties

Tegen de verleende vergunning kan tijdens de ter inzage legging beroep worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingediend. Tevens kan door een belanghebbende beroep worden ingediend tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerpbesluit. Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit wordt dan niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbenden in het beroepsschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven