Vaststelling bestemmingsplan “Sint-Michielsgestel West, herziening Van Overbeekstraat 2a”

Logo Sint-Michielsgestel

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 mei 2017 het bestemmingsplan “Sint-Michielsgestel West, herziening Van Overbeekstraat 2a” (ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Op het perceel plaatselijk bekend als Van Overbeekstraat 2a te Sint-Michielsgestel is de oude kringloopwinkel gelegen. Het pand staat al geruime tijd leeg.

Om terplekke (na sloop van het oude pand) een woning met een kap passend in de rooilijn van de straat mogelijk te maken is een herziening van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk. Het bestemmingsplan “Sint-Michielsgestel West, herziening Van Overbeekstraat 2a” voorziet hierin.

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan “Sint-Michielsgestel West, herziening Van Overbeekstraat 2a”, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen van vrijdag 19 mei 2017 tot en met donderdag 29 juni 2017 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073-5531111).

Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BPVanOverbeekstr2a-VA01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BPVanOverbeekstr2a-VA01

 

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan waren geen zienswijzen ingediend. Tegen de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan dan ook alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen destijds redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tegen het ontwerp-bestemmingsplan een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad.

 

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 073-5531626 of via het mailadres t.diebels@mijngemeentedichtbij.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

18 mei 2017

Naar boven