Verlenen omgevingsvergunning (afwijken) en besluit hogere waarden (geluid)

Logo Diemen

3 woongebouwen uitbreiding Campus Diemen Zuid nabij Dalsteindreef , Diemen

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen heeft met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning verleend om af te wijken van het bestemmingsplan “Bergwijkpark 2015” en van het bestemmingsplan “Bergwijkpark Zuid” voor het realiseren van 3 woongebouwen en een parkeervoorziening op de hoek Dalsteindreef – Bergwijkdreef, alsmede parkeervoorzieningen aan de Wisselwerking 2-6 te Diemen. In de vergunning is het realiseren van 3 woongebouwen, commerciële/maatschappelijke voorzieningen en een inpandige parkeergarage op de hoek Dalsteindreef – Bergwijkdreef, en het realiseren van parkeren op het terrein Wisselwerking 2-6 opgenomen.

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen heeft op 9 mei 2017 op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder hogere waarden Wet geluidhinder voor deze omgevingsvergunning vastgesteld. Het besluit voorziet in het verlenen van hogere waarden voor een deel van de aangevraagde woningen.

De raad van de gemeente Diemen heeft op 5 juli 2016 besloten om voor het project Uitbreiding Campus Diemen Zuid de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Door het toepassen van de coördinatieregeling is het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan, in combinatie met het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt.

Naar aanleiding van ontvangen zienswijzen op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning is de ruimtelijke onderbouwing van de omgevingsvergunning aangevuld met een nadere toelichting over de schaduwwerking en over de gebruikte gegeven voor het akoestische onderzoek. De zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven tot een wijziging van de voorgestelde besluiten.

De besluiten liggen met ingang van 19 mei tot en met 30 juni 2017 ter inzage in het gemeentehuis aan de D.J. den Hartoglaan 1 te Diemen. De omgevingsvergunning ligt ter inzage bij het loket van Team Vergunningen. Het besluit hogere grenswaarden ligt ter inzage bij de balie. Daarnaast is de omgevingsvergunning tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende planidn NL.IMRO.0384.OVcampusdzuitbr-VG01

Met ingang van 20 mei tot en met 30 juni 2017 kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van Diemen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Het project valt volgens Bijlage 1 van de Crisis- en Herstelwet onder de regels van deze wet. Op de besluiten tot verlening van de omgevingsvergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. In verband hiermee dienen beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Deze kunnen niet meer worden aangevuld na afloop van de beroepstermijn.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Naar boven