Bedrijventerrein Trade Port Noord te Venlo: terinzagelegging vaststelling besluit tot 7e herziening exploitatieplan Trade Port Noord

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat de gemeenteraad van Venlo in zijn vergadering van 19 april 2017 het exploitatieplan Trade Port Noord, 7e herziening (identificatienummer: NL.IMRO.0983.EPL20170003TPN-VA01, met bijbehorende stukken, heeft vastgesteld.

Het betreft de bekendmaking op grond van artikel 6.14 juncto 6.15 Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Toelichting

Bij raadsbesluit van 31 oktober 2012 is het exploitatieplan Trade Port Noord vastgesteld. Het vaststellen van een exploitatieplan is verplicht, indien ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord het verhaal van kosten over de gronden met aangewezen bouwplanmogelijkheden niet anderszins is verzekerd en/of er een noodzaak is tot het stellen van eisen en regels over onder meer het bouwrijp maken, de fasering etc. Deze beide situaties deden zich voor. Zo had de gemeente niet alle gronden in eigendom, zodat de kosten niet voor alle gronden waarop bouwmogelijkheden zijn voorzien, via gronduitgifteprijzen konden worden gedekt. Voorts deed zich niet de situatie voor dat met alle particuliere eigenaren daarover overeenkomsten zijn gesloten.

Het exploitatieplan is inmiddels zesmaal herzien.

Als gevolg van verschillende ontwikkelingen is er eerder aanleiding geweest tot herziening van het exploitatieplan.

De 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord is het gevolg van de vaststelling van de bestemmingsplannen Trade Port Noord - Railterminal en Spoorse aanpassingen, deelgebied Venlo respectievelijk deelgebied Horst aan de Maas. De voorgenomen ontwikkeling van de railterminal en de daaraan verbonden door te voeren aanpassingen aan het spoor vindt plaats op deels het grondgebied van de gemeente Venlo en deels het grondgebied van de gemeente Horst aan de Maas.

De bekendmaking van de tervisielegging van het door de gemeenteraad van Venlo respectievelijk Horst aan de Maas vastgestelde bestemmingsplan vindt gelijktijdig doch separaat plaats.

De vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord - Railterminal en Spoorse aanpassingen, deelgebied Venlo heeft tot gevolg dat, voor zover het gaat om de gronden die thans in het bestemmingsplan Trade Port Noord zijn begrepen, het eerstgenoemde bestemmingsplan in de plaats treedt van het bestemmingsplan Trade Port Noord.

De vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord - Railterminal en Spoorse aanpassingen, deelgebied Venlo, in samenhang met het door de gemeenteraden van Venlo en Horst aan de Maas genomen besluit tot het niet-vaststellen van een intergemeentelijk exploitatieplan voor het gebied van de bestemmingsplannen Trade Port Noord - Railterminal en Spoorse aanpassingen, deelgebied Venlo en deelgebied Horst aan de Maas, heeft tot gevolg dat het bestaande exploitatieplan Trade Port Noord diende te worden herzien. De omvang van het exploitatieplangebied Trade Port Noord is daarbij verkleind, in die zin dat de gronden die zijn opgenomen in het bestemmingsplan Trade Port Noord - Railterminal en Spoorse aanpassingen, deelgebied Venlo, niet langer in het exploitatieplan Trade Port Noord worden opgenomen. Een en ander heeft gevolgen voor de van het exploitatieplan onderdeel uitmakende exploitatieopzet en de daarmee verband houdende bijlagen en toelichting. In het besluit tot 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord wordt hieraan invulling gegeven.

Het besluit tot 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord betreft een herziening van structurele onderdelen van het exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.15 Wro.

Terinzagelegging en beroep

Het besluit tot 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord met bijbehorende stukken ligt met ingang van 19 mei 2017 gedurende de beroepstermijn van zes weken (dus tot en met 30 juni 2017) analoog en digitaal ter inzage. Analoog in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. Inzage van analoge stukken is in het Stadskantoor uitsluitend mogelijk op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum (KCC).

Het besluit tot 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord met inbegrip van bijbehorende stukken is ook in te zien langs elektronische weg, via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.EPL20170003TPN-VA01. Via de gemeentelijke website www.venlo.nl is tevens een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de beroepstermijn van zes weken, op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wro, tegen het raadsbesluit tot 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Ingevolge artikel 3:40 Algemene wet bestuursrecht treedt het besluit tot 7e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord in werking met ingang van de dag volgende op die van de bekendmaking.

Op de vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat, in geval van beroep:

  • beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

Venlo, 18 mei 2017

Naar boven