Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Paraplu Buitengebied Graafstroom

Logo Molenwaard

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening hebben burgemeester en wethouders van Molenwaard op 27 april 2017 bekend gemaakt dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Paraplu Buitengebied Graafstroom’ ter inzage gelegd zou worden. Vanwege een technische fout bleek de publicatie niet in de Staatscourant te zijn gepubliceerd. Het ontwerpbestemmingsplan wordt daarom vanaf 19 mei 2017 opnieuw voor een periode van zes weken ter visie gelegd.

Doelen van dit bestemmingsplan zijn het harmoniseren van verschillende regelingen voor bouw –en gebruiksmogelijkheden tussen de voormalige gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland, het afstemmen van het Molenwaardse ruimtelijk beleid op het ruimtelijk beleid van de gemeenten Zederik en Giessenlanden en de provincie Zuid-Holland en het verminderen van de proceduretijden. Daarbij valt te denken aan nieuwe regels voor de inhoudsmaat van woningen, het toestaan van meer nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven en het bieden van meer mogelijkheden op het gebied van recreatieve initiatieven.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 19 mei 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in de bibliotheek te Nieuw-Lekkerland (Raadhuisplein 1) en is 24 uur per dag raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.1927.BPparapluGRM-OW01.

Gedurende bovengenoemde ter inzage termijn kan een ieder een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijzen of voor het inwinnen van informatie kunt u een afspraak maken met de heer R.S. Kip.

Voor meer informatie zie de digitale bekendmaking op www.gemeentemolenwaard.nl

Naar boven