Burgemeester en wethouders van gemeente Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend.
De gemeenteraad van Montfoort heeft bij besluit van 12 december 2016 het bestemmingsplan ‘Willeskop ten noorden van 64-68’ (NL.IMRO.0335.BPWilleskop6468-VG01), ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld.
Bij besluit van 13 januari 2017 (kenmerk Z-2016-26598) hebben burgemeester en wethouders van gemeente Montfoort besloten tot verlening van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en het wijzigen van een uitrit ten behoeve van het bouwen van een manege met beheerderswoning en bijbehorende voorzieningen op het perceel aan de Willeskop ten noorden van 64 en 68.
Bij besluit van 12 december 2016 (kenmerk Z-2015-24067 / 42583) hebben burgemeester en wethouders van gemeente Montfoort besloten tot afgifte van een Hogere waarde Wet geluidhinder voor de Beheerderswoning bij de manege aan de Willeskop ten noorden van 64 en 68.
Tevens heeft de gemeenteraad van Montfoort heeft bij besluit van 12 december 2016 besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.
Omschrijving coördinatiebesluit
De gemeenteraad heeft op 27 januari 2014 besloten om de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing te verklaren op deze ontwikkeling. Met de gelijktijdige ter inzagelegging van de ontwerp stukken wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling uit paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot niet vaststellen van een exploitatieplan en het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de omgevingsvergunning en vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder.
Wijziging in het bestemmingsplan
Bij vaststelling van het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de ‘Staat van wijzigingen’ als opgenomen in de ‘Nota van beantwoording zienswijzen’ behorende bij het bestemmingsplan. De belangrijkste zijn:
- -
Een nadere onderbouwing betreffende de ladder voor duurzame verstedelijking is toegevoegd aan de toelichting van het bestemmingsplan;
- -
Beoordeling betreffende omliggende mogelijk geurgevoelige objecten is aangepast en nader toegelicht. Tevens is op de verbeelding een zone opgenomen waarbinnen het oprichten emissiepunten niet mogelijk is.
- -
De uitkomsten van het vervolgonderzoek archeologie zijn verwerkt en op basis hiervan is de dubbelbestemming archeologie op de verbeelding aangepast.
- -
Het plangebied is verkleind zodat de gronden welke geen onderdeel vormen van de manege geen onderdeel meer vormen van dit plangebied.
Terinzagelegging
Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning (met de daarbij horende bijlagen) liggen met ingang van 18 januari tot en met 28 februari 2017 voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden in het stadskantoor gemeente Montfoort. Het volledige bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie (NL.IMRO.0335.BPWilleskop6468-VG01)
Beroep
De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht kunnen met ingang van 18 januari tot en met 28 februari 2017 beroep instellen tegen de gecoördineerde besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zienswijzen in te dienen en iedere belanghebbende als het beroep is gericht op de aanpassingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.
Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.
Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.
Voorlopige voorziening
Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.
Inwerkingtreding
De vastgestelde besluiten en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd.
Montfoort, 17 januari 2017
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN
MONTFOORT