Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplannen ‘Camping Lindenhof 2017’, ‘Dorresteinplantsoen 2017’ en ‘Wolfheze 2017’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat de volgende bestemmingsplannen worden voorbereid:

 

  • 1-

    Camping Lindenhof 2017. Dit bestemmingsplan heeft betrekking camping Lindenhof aan de Wolfhezerweg 111 in Wolfheze. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de actualisatie en optimalisering van (de planologische situatie op) het camping. Het bestemmingsplan zorgt er onder andere voor dat de feitelijke vergunde situatie goed wordt vastgelegd. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de realisatie van een dienstwoning en maximaal 10 stacaravans mogelijk. Het plangebied ligt ten noorden van Wolfheze. Het terrein wordt hier omgeven door het landgoed Johannahoeve dat gedeeltelijk uit open landbouwgebied /natuurgebied bestaat en aan de oostzijde overgaat in bos- en heidegebied. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan het chaletpark waarmee het oorspronkelijk een eenheid vormde. Aan de westzijde aan zuidkant van de toegangsweg grenst de planlocatie aan het terrein van het centrum voor blinden en slechtzienden: Het Schild. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Oosterbeek, sectie A, nummers 1369, 1370, 1445, 1478 en 1448 (deels);

  • 2-

    Dorrestijnplantsoen2017. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van 36 grondgebonden woningen, waarvan 31 rijwoningen en 4 vrijstaande woningen, met bijbehorende wegen en parkeerplaatsen mogelijk aan het Dorrestijnplantsoen / Doornenkampseweg in Heelsum. Ter plaatse staan nu het appartementengebouw van Vivare en het gebouw De Hucht. Deze worden gesloopt. Het plangebied wordt globaal begrensd door de het Dorresteinplantsoen in het noorden, de Doornenkampseweg in het oosten, de woningen met tuinen aan de Jan Tooropstraat in het zuiden en de Bram Streeflandweg en het Schutterspad in het westen. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Renkum, sectie B, nummers 2755, 2756, 3899 (deels), 3598 (deels) en 3870 (deels);

  • 3-

    Wolfheze 2017’. Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het dorp Wolfheze. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van het nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Wolfheze 2007’ en ‘Buitengebied, (correctieve) herziening 2008’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten worden wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen worden hersteld. Het plangebied wordt als volgt globaal begrensd: In het noorden door sportpark Wondanseck, de woningen met tuinen aan de Duitsekampweg en het ten noorden daarvan gelegen agrarische percelen (tot aan het perceel Wolfhezerweg 110-112), het Schild en de toegang naar Camping Lindenhof en Camping Lindenhof zelf. In het oosten door de Reijerskamp, Parallelweg, de Boshoeve, de oostelijke grens van Pro Persona. In het zuiden door het fietspad van de Heelsumseweg en de A50. In het Westen door de gemeentegrens met Arnhem.

 

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen de bestemmingsplannen te gaan wijzigen. Zodra de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage zijn gelegd kunt u stukken inzien. De verwachting is dat de bestemmingsplannen binnen één maand tot anderhalve maand ter inzage worden gelegd.

Naar boven