Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 10 mei 2017, nr. 2069103, houdende wijziging van de Instellingsregeling Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand

De Minister van Veiligheid en Justitie en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op artikel 6, eerste lid, van de Kaderwet adviescolleges;

Besluiten:

ARTIKEL I

De Instellingsregeling Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 4 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt ‘1 juni 2017’ vervangen door: ‘1 november 2017’.

2. Het derde lid vervalt.

B

In artikel 6 wordt onder vervanging van de punt door een puntkomma toegevoegd: en vervalt met ingang van 1 november 2017.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 10 mei 2017

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot wijziging van de Instellingsregeling Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand.

De voorzitter van de Commissie evaluatie puntentoekenning gesubsidieerde rechtsbijstand heeft aan de Minister van Veiligheid en Justitie aangegeven niet voor 1 juni 2017 haar eindrapport uit te kunnen brengen. Gelet op de uitvoerige onderzoeksopzet van de commissie naar de tijdsbesteding door rechtsbijstandverleners in het stelsel van de rechtsbijstand, dat zowel kwalitatief als kwantitatief van aard is, blijkt het niet haalbaar op 1 juni 2017 een volledig doordacht en doorgerekend eindrapport afgerond te hebben. Om die reden wordt de datum voor het uitbrengen van het eindrapport verlengd en van 1 juni 2017 gewijzigd in 1 november 2017.

Daarnaast wordt met deze wijziging in de regeling opgenomen dat de instellingsregeling met ingang van 1 november 2017 vervalt.

’s-Gravenhage, 10 mei 2017

De Minister van Veiligheid en Justitie, S.A. Blok

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven