Bestemmingsplan Spijksedijk 2012 opnieuw ter inzage

Logo Rijnwaarden

Op 25 oktober 2016 heeft de Raad van de gemeente Rijnwaarden het Bestemmingsplan Spijksedijk 2012 gewijzigd vastgesteld. Bij dit plan is een onjuiste verbeelding (kaart horende bij het bestemmingsplan) ter inzage gelegd. Twee onderdelen zijn niet juist aangegeven op deze ter inzage gelegde verbeelding. Om deze reden ligt het plan inclusief de juiste verbeelding opnieuw ter inzage.

Gewijzigde onderdelen op de verbeelding

  • 1.

    De noordzijde van het bestemmingsplan (plaatselijk bekend als Loosjespolder) is alleen bestemd voor opslag. Op de eerder ter inzage gelegde verbeelding is een algemene bedrijfsbestemming met bouwmogelijkheden opgenomen, dit is onjuist.

  • 2.

    Op de kaart horende bij het bestemmingsplan is de veiligheidszone (gasleiding) opgenomen. Deze was in de onjuiste versie komen te vervallen.

Inzage van 19 januari tot en met 2 maart 2017

  • 1.

    Het bestemmingsplan, het raadsbesluit, de juiste verbeelding en de overige bijbehorende stukken kunt u inzien bij de gemeentewinkel.

  • 2.

    Ook kunt u het plan tijdens de periode van ter inzage ligging digitaal inzien via

    www.rijnwaarden.nl/bestemmingsplan. Klik op ‘raadpleeg bestemmingsplannen’ en volg de aanwijzingen op de site naar het bestemmingsplan.

Beroep

Belanghebbenden kunnen van 20 januari tot en met 2 maart 2017 beroep instellen tegen de gerectificeerde onderdelen van het bestemmingsplan. U stuurt u beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Als u al beroep heeft ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Spijksedijk 2012 van 25 oktober 2016 dan hoeft dat niet opnieuw. Ondervindt u nadelige gevolgen van de wijzing, dan stelt u opnieuw beroep in.

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op 3 maart 2017. Het indienen van een beroepschrift heeft geen opschortende werking. Indien u als belanghebbende de inwerkingtreding wilt opschorten, dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. U dient dan een gemotiveerd verzoek in bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Naar boven