Ontwerp-omgevingsvergunning voor het planologisch mogelijk maken van maximaal 63 grondgebonden woningen op het vml. LPF-terrein aan de Harlingertrekweg/Tesselschadestraat in Leeuwarden.

Logo Leeuwarden

Van donderdag 18 mei 2017 tot en met woensdag 28 juni 2017 ligt de ontwerp-omgevingsvergunning ex artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3° van de Wabo voor de afwijking van de ‘Beheersverordening Spoordok’ voor de bouw van maximaal 63 grondgebonden woningen op het voormalige LPF-terrein aan de Harlingertrekweg/Tesselschadestraat in Leeuwarden met bijbehorende stukken ter inzage. Deze aanvraag heeft alleen betrekking op het ‘afwijken van de Beheersverordening’ en niet op het aspect ‘bouwen’. Bij de nog in te dienen aanvraag omgevingsvergunning ‘bouwen’ zullen de woningontwerpen worden aangevraagd.

Ontwikkeling

In verband met de herontwikkeling van de voormalige LPF-locatie heeft de gemeenteraad stedenbouwkundige randvoorwaarden en welstandsrichtlijnen vastgesteld voor de bouw van grondgebonden woningen, appartementen en een supermarkt. Deze aanvraag heeft betrekking op de realisatie van de grondgebonden woningen aan de Harlingertrekweg en ter weerszijden van de nog aan te leggen centrale groenzone. De aanvraag is in overeenstemming met de vastgestelde randvoorwaarden. De aanvraag heeft alleen betrekking op de afwijking van het bestemmingsplan, waardoor ter plekke woningbouw mogelijk wordt.

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure

Reageren

In de periode waarin de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan het college van burgemeester en wethouders dan nog meenemen in de afweging van het definitieve besluit.

  • schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    Vermeld in uw brief:

    • ontwerp-omgevingsvergunning grondgebonden woningen voormalig LPF-terrein Harlingertrekweg/Tesselschadestraat

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30–17.00 uur).

Naar boven