Ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van onroerende zaken ter onteigening in de gemeente Asten voor de uitvoering van het bestemmingsplan Heusden fietspad Meijelseweg 2014 van de gemeente Asten

KENNISGEVING

Onteigeningsplan Fietsvoorziening Meijelseweg

De Minister van Infrastructuur en Milieu deelt mee dat, ingevolge artikel 78 van de onteigeningswet, een ontwerp koninklijk besluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage zal worden gelegd. Het ontwerp koninklijk besluit wijst op verzoek van de gemeente Asten onroerende zaken ter onteigening aan die nodig zijn voor de uitvoering van het bestemmingsplan Heusden fietspad Meijelseweg 2014.

Het bestemmingsplan voorziet in de aanleg van een vrijliggende fietsvoorziening langs de Meijelseweg in Asten, tussen de Gezandebaan en de provinciale weg N279. De Meijelseweg is een gemeentelijke weg waar een maximale snelheid geldt van 60 km/per uur. Zowel gemotoriseerd (vracht)verkeer als fietsverkeer maakt gebruik van dezelfde rijbaan. Dit is voor fietsers niet veilig. Door de aanleg van de vrijliggende fietsvoorziening verbetert de verkeersveiligheid. Daarnaast wordt met de aanleg van de fietsvoorziening het regionale fietsnetwerk en de fietsverbinding Meijel – Heusden – Asten afgerond.

De ter onteigening aan te wijzen onroerende zaken zijn nodig voor de aanleg van een fietspad met dubbele rijbaan (in twee richtingen) met bijbehorende bermen, sloten, duikers en groenvoorzieningen.

Aan de onroerende zaken is de bestemming Verkeer en zijn de dubbelbestemmingen Waarde – Archeologie 2 en Waarde – Archeologie 3 toegekend.

Terinzagelegging

Op de voorbereiding van het koninklijk besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage op de volgende locaties:

  • Gemeente Asten, Koningsplein 3 te Asten (openingstijden staan op de website van de gemeente);

  • Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Griffioenlaan 2 te Utrecht (alleen op afspraak).

Het ontwerp koninklijk besluit en het onteigeningsplan liggen ter inzage vanaf 26 mei 2017 tot en met 6 juli 2017.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen over het ontwerp koninklijk besluit naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Zijne Majesteit de Koning, d.t.v. de Minister van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat Corporate Dienst, Afdeling BJV Publiekrecht, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van dossiernr. 2017-04.

Voor nadere inlichtingen over de procedure, voor het maken van een afspraak als u een zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of wanneer u het ontwerpbesluit in Utrecht wilt komen inzien, neemt u contact op met Rijkswaterstaat Corporate Dienst, mevrouw C. Visser, tel. 06-15948274, of met de heer J.N. Baalbergen, tel. 06-46131163.

Hoorzitting

In het kader van deze procedure is een hoorzitting gepland. Voor degenen die in hun zienswijzen te kennen hebben gegeven van de gelegenheid gebruik te willen maken om te worden gehoord, vindt deze hoorzitting plaats op 12 juli 2017 om 13.00 uur in het gemeentehuis van Asten, Koningsplein 3. Hiervoor wordt geen afzonderlijke uitnodiging verzonden.

Naar boven