Ontwerpbestemmingsplan ‘De Woude’

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum maken bekend dat zij hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘De Woude’ (actualisatieplan).

Begrenzing

Het plangebied bestaat uit De Woude, een eiland in het Alkmaardermeer. Het eiland ligt ten zuiden van de provinciale weg N244 en net ten westen van de N246. Naast het eiland is ook een klein gedeelte van de Kogerpolder in het plangebied opgenomen. Het betreft de gronden ten westen van de N246, maar ten oosten van de Markervaart, het kanaal dat het eiland De Woude scheidt van het vaste land.

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Woude’, is opgesteld om een eigentijds planologisch en juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon- werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van het eiland De Woude en de Kogerpolder. In het nieuwe ontwerpbestemmingsplan zijn geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen maar is wel ons nieuwe beleid ten aanzien van een Bed en Breakfast, mantelzorg etc. verwerkt. De ontwikkeling met betrekking tot de herinrichting van de Provinciale weg N244 –N246 is niet in dit bestemmingsplan opgenomen. Hiervoor wordt een aparte procedure gevolgd worden.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 18 mei t/m 28 juni 2017 ter inzage op het gemeentehuis van Castricum. Tevens is het plan te raadplegen via de gemeentelijke website www.castricum.nl of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0383.BPW15DeWoude-ON01.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad (Postbus 1301, 1900 BH Castricum), onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan De Woude’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) en voor meer informatie: mevr. P. Drenth-Reus, domein Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 0251.

Burgemeester en wethouders van Castricum,

17 mei 2017

Naar boven