Vastgesteld bestemmingsplan ‘Reigerskant, Esch’ en exploitatieplan ‘Reigerskant’

Logo Haaren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maken bekend dat, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad in de vergadering van 20 april 2017 het exploitatieplan ‘Reigerskant’ ongewijzigd en het bestemmingsplan ‘Reigerskant, Esch’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Ligging en begrenzing van het plangebied

Het plangebied ligt ten oosten van de kern Esch. Het gebied wordt begrensd aan de westzijde door de percelen aan de Dorpsstraat 20 t/m 44, aan de zuidzijde door Het Nieuwland en aan de noordzijde door de percelen Runsdijk 2 t/m 6. Het gebied wordt ontsloten via Het Nieuwland, Willibrordusweg en Runsdijk

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisering van een nieuw woongebied in Esch met circa 65-75 woningen. Dit plan is nodig om voor de komende jaren te kunnen voldoen aan de vraag naar woningen in deze kern voor de diverse doelgroepen.

Het exploitatieplan

Het exploitatieplan maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan ‘Reigerskant, Esch’ en biedt de gemeente de mogelijkheid om kosten die zij maakt, te verhalen op de ontwikkelaar die met eigendom in het exploitatiegebied ligt. Het exploitatieplan waarborgt daarmee de economische uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.

Vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maken tevens bekend dat zij op 14 maart 2017 hebben besloten hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen als gevolg van het spoor. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 55 dB voor het gebied met maximaal 3 dB wordt overschreden. Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere grenswaarden heeft gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen.

Stukken ter inzage

Met ingang van 18 mei 2017 liggen gedurende een periode van zes weken (t/m 28 juni 2017) het gewijzigd vast gestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, het vastgestelde exploitatieplan met de bijbehorende stukken en het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden voor een ieder ter inzage. De stukken zijn als volgt te raadplegen.

  • 1.

    Bij de balie van afdeling Gemeentewinkel tijdens openingstijden van het gemeentehuis. U dient hiervoor wel vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar 0411-627282.

  • 2.

    Op www.ruimtelijkeplannen.nl. kunt u het bestemmingsplan vinden via het planidentificatienummer NL.IMRO.0788.BP16ESCReigerskant-VA01. Het exploitatieplan kunt u vinden via het planidentificatienummer NL.IMRO.0788.EP16ESCReigerskant-VA01.

  • 3.

    Op onze website www.haaren.nl. U komt bij de betreffende bestanden via www.haaren.nl/bestemmingsplannen. Als u dan op de link ‘Esch’ klikt komt u automatisch bij ‘Reigerskant, Esch’.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan, het exploitatieplan en het vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • a.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan kenbaar heeft gemaakt;

  • b.

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan bij de gemeenteraad in te dienen;

  • c.

    iedere belanghebbende, voorzover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

  • d.

    Iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college heeft ingediend tegen het ontwerp van de beschikking hogere grenswaarde geluid Reigerskant, Esch.

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan, het exploitatieplan en het besluit hogere grenswaarde treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Bovengenoemden kunnen indien zij beroep instellen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt de besluitvorming niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven