Concept beheersverordening Wapenveld-Dorp

Logo Heerde

Het bestemmingsplan Wapenveld-Dorp uit 2007 moet worden vernieuwd. Dit omdat een bestemmingsplan volgens de regelgeving elke 10 jaar geactualiseerd moet worden. Voor Wapenveld-Dorp is een beheersverordening opgesteld.

Een beheersverordening komt overeen met een conserverend bestemmingsplan. In de beheersverordening wordt de bestaande planologische situatie vastgelegd. Het opstellen van de beheersverordening is een ‘technische exercitie’ geweest waarbij de in de periode 2007-2017 opgestelde partiële herzieningen, afwijkingen omgevingsvergunning en artikel 19 WRO vrijstellingen zijn verwerkt. Ook is een vooralsnog niet onherroepelijk bestemmingsplan in de beheersverordening meegenomen. Voor dit niet onherroepelijke bestemmingsplan blijft de normale beroepsprocedure gelden op basis van het vastgestelde bestemmingsplan.

Omdat er weinig nieuwe ontwikkelingen in het gebied zijn voorzien, is er voor gekozen om een beheersverordening op te stellen in plaats van een bestemmingsplan. Een beheersverordening heeft geen verplichte voorbereidingsprocedure zoals een bestemmingsplan. Tegen het besluit tot vaststelling van een beheersverordening is geen bezwaar of beroep mogelijk op grond van artikel 8:3 Algemene wet bestuursrecht. Wel wordt de concept beheersverordening ter inzage gelegd ter controle van de juistheid van het overnemen van de huidige planologische situatie.

De concept beheersverordening Wapenveld-Dorp inzien

De concept beheersverordening ligt met ingang van 17 mei 2017 gedurende 4 weken op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur voor een ieder analoog ter inzage in het gemeentekantoor, Eperweg 5 te Heerde.

De concept beheersverordening met het identificatienummer NL.IMRO.0246.211BEHVWPNVLDDORP-co01 is tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.heerde.nl/planneninvoorbereiding.

Informatieavond

Om vragen te beantwoorden organiseert de gemeente Heerde een inloopavond. De beheersverordening beperkt zich tot het vastleggen van de huidige planologische situatie. Mocht de gemeente hierin onverhoopt een fout hebben gemaakt, dan kunt u ter plekke uw schriftelijke reactie kenbaar maken aan de hand van een formulier, of later uw reactie sturen naar Gemeente Heerde, ter attentie van mevrouw M. Bethlehem, postbus 175, 8180 AD Heerde.

Meer informatie over de informatieavond vindt u op www.heerde.nl/planneninvoorbereiding.

 

16 mei 2017,

Het college van Heerde,

W.R.J.M. Pijnenburg–Adriaenssen,

burgemeester

B. van Zuthem,

Gemeentesecretaris

Naar boven