Inzage ontwerp ‘eerste herziening bestemmingsplan Buitengebied Halderberge’ met ontwerp-planMER

Logo Halderberge

 

Van 18 mei juni tot en met 28 juni 2017 houdt de gemeente Halderberge een zienswijzeprocedure voor het ontwerpbestemmingsplan ‘eerste herziening Buitengebied Halderberge’, tegelijkertijd met de ontwerp-milieueffectrapportage (planMER).

 

Aanleiding

De gemeenteraad heeft in 2011 het bestemmingsplan Buitengebied Halderberge vastgesteld. Op dit plan heeft de provincie Noord-Brabant vervolgens haar reactie gegeven. Daarnaast zijn er beroepschriften ingediend tegen het plan. De Raad van State heeft hierover in 2013 een uitspraak gedaan, waardoor een deel van het plan vernietigd is. De vernietigde delen van het plan worden in de eerste planherziening hersteld. Ook is nieuw beleid erin verwerkt. In 2016 heeft de inspraakprocedure met het wettelijke vooroverleg plaatsgevonden.

 

Inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken ingevolge artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 18 mei 2017, gedurende zes weken (tot en met woensdag 28 juni 2017) voor een ieder het ontwerp van het bestemmingsplan ‘eerste herziening Buitengebied Halderberge’ (NL.IMRO.1655.BP6009-B001) ter inzage ligt.

Aan het ontwerpbestemmingsplan is de Nota van Inspraak en Overleg d.d. 9 mei 2017 gehecht, waarin de reacties zijn behandeld die tijdens de inspraakprocedure en het vooroverleg zijn ingediend. Waar nodig en mogelijk zijn de reacties in het ontwerpbestemmingsplan verwerkt, aangevuld met enkele ambtshalve wijzigingen.

 

Gedurende de genoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken aan de gemeenteraad van Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch.

Een emailbericht wordt niet als zienswijze beschouwd.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met een ontwerp-raadsbesluit én bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage bij het omgevingsloket, Parklaan 15 te Oudenbosch. Het plan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1655.BP6009-B001    alsmede de gemeentelijke website https://www.halderberge.nl/eerste-herziening-bestemmingsplan-buitengebied-halderberge

 

Op de gemeentelijke website vindt u meer (achtergrond)informatie terug over het bestemmingsplan en treft u een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aan, over het hoe en waarom van het bestemmingsplan, wat het plan voor u betekent én met een handleiding voor www.ruimtelijkeplannen.nl. Tot slot zal in het plangebied huis-aan-huis een flyer met informatie worden verspreid.

 

Ontwerp Milieueffectrapportage

Het voorontwerpbestemmingsplan was informatief voorzien van een concept-planMER. Het hoofddoel hiervan is het in beeld brengen van de maximale gevolgen van de geboden ontwikkelingsmogelijkheden die de eerste herziening bestemmingsplan Buitengebied Halderberge op verschillende terreinen biedt. De belangrijkste gevolgen die in beeld worden gebracht, zijn de milieugevolgen van agrarische ontwikkelingen. De rapportage is in 2015 voorafgegaan door de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (Startdocument). Het concept-planMER is inmiddels definitief en compleet gemaakt tot een ontwerp-planMER. Dit ontwerp-planMER wordt nu ook voor advisering/toetsing voorgelegd aan de Commissie voor de m.e.r.

Op dezelfde wijze als geldt voor het ontwerpbestemmingsplan, kan tegen het ontwerp-planMER een zienswijze worden ingediend bij de gemeenteraad.

 

Inloopbijeenkomsten

Om het ontwerpbestemmingsplan, ontwerp-planMER en alle stukken in te zien en eventuele vragen te stellen, bieden wij u ook de gelegenheid om onze inloopbijeenkomst te bezoeken. Deze bijeenkomst is dinsdag 23 mei en maandag 29 mei van 15.00 uur tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Halderberge, Parklaan 15 in Oudenbosch.

 

Gemeenteraad

Uiteindelijk is de planning erop gericht om aan de gemeenteraad van 12 oktober 2017 het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan aan te bieden; het plan zal dan voorzien zijn van een zienswijzennota.

Oudenbosch, 17 mei 2017

 

Naar boven