Bekendmaking voorontwerpbestemmingsplan Blaricum Dorp

Logo Blaricum

Burgemeester en wethouders van Blaricum maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Blaricum Dorp’ (NL.IMRO.0376.BPDorpBlaricum-Vo01) vanaf 12 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Dit voornamelijk actualiserende bestemmingsplan maakt de planologische regeling voor dit gebied up-to-date en digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/. Voorafgaand aan deze procedure is eerst een centrumvisie vastgesteld en vervolgens, voor het gehele dorp, een nota van uitgangspunten. Op basis van die besluitvorming wordt in dit bestemmingsplan met name het aantal horecavestigingen aan banden gelegd. Tevens wordt, naast enkele meer ondergeschikte wijzigingen, een aantal ontwikkelingen verwerkt waarop al separate besluitvorming heeft plaatsgevonden, dan wel waarvoor planvorming (inclusief onderzoeken) genoeg is (zijn) geconcretiseerd. Voor een compleet beeld wordt verwezen naar de toelichting bij het bestemmingsplan.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Blaricum Dorp’ ligt vanaf 12 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 in Eemnes. De balie werkt uitsluitend op afspraak. Ook kunt u het voorontwerpbestemmingsplan bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (complete webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0376.BPDorpBlaricum-Vo01).

U kunt gedurende voornoemde termijn schriftelijk een reactie indienen bij burgemeester en wethouders van Blaricum, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Blaricum Dorp”. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient u binnen voornoemde termijn een afspraak te maken met meneer R. de Graauw van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14 035. Dit kan tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

Naar boven