Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan‘Buitengebied, herziening Ruimte voor Ruimte Broekstraat ongenummerd’

Logo Oirschot

Burgemeester en wethouders van Oirschot maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Ruimte voor Ruimte Broekstraat ongenummerd ter visie wordt gelegd. Vanaf donderdag 19 januari 2017 liggen het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Ruimte voor Ruimte Broekstraat ongenummerd’ (NL.IMRO.0823.BPBGBROEKSTRONG-ONTW), het ontwerpbeeldkwaliteitplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken voor eenieder ter visie. U kunt het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan ligt ook ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen.

Waar gaat het ontwerp bestemmingsplan over?

Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid om ter plaatse niet twee maar drie Ruimte voor Ruimte woningen met bijgebouwen te realiseren op de locatie Broekstraat ongenummerd in Oirschot. Het gaat om de percelen kadastraal bekend gemeente Oirschot sectie H, nummers 1317, 1320, 1323, 1324, 1333, 1334, 1340 en 1341, gelegen tussen Broekstraat 13 en 14b aan de zuidzijde van de Broekstraat in Spoordonk.

Beeldkwaliteit plan

Om de beeldkwaliteit van dit plan te waarborgen hebben we hiervoor het ontwerpbeeldkwaliteitplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan wordt na vaststelling een verplichte leidraad voor de welstandstoetsing voor de woningen en erfafscheidingen in dit plangebied.

Wilt u hierover een zienswijze kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling (niet per e-mail) een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie.

 

Oirschot, 18 januari 2017

Naar boven