Gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen ‘Heeswijkse Aa-Beemden’ en ‘Geluidszone Dijkhoff’

Logo Bernheze

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 20 april 2017 de bestemmingsplanen ‘Heeswijkse Aa-Beemden’ en ‘Geluidszone Dijkhoff’ gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft eveneens op 20 april 2017 besloten voor beide bestemmingsplannen geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud plan nen

Het bestemmingsplan ‘Heeswijkse Aa-Beemden’ omvat een gedeelte van het gebied gelegen tussen de Aa en de N279 – de Heeswijkse Aa-Beemden. Het plan voorziet in het uitbreiden van de bedrijfslocatie van Dijkhoff aan de Heeswijkseweg, gedeeltelijk verplaatsen van de bedrijfsactiviteiten aan de Lariestraat naar de Heeswijkseweg, en het omvormen van agrarische grond naar natuur.

Voor het bedrijf Gebr. Dijkhoff & zn b.v. is een geluidzone op grond van de Wet geluidhinder vastgesteld rondom het bedrijf. Door de wijziging van de opzet van het bedrijf wijzigt ook de geluidszone. Om de wijziging van de geluidzone vast te leggen is het bestemmingsplan “Geluidszone Dijkhoff” opgesteld.

Milieueffectrapport Heeswijkse Aa-Beemden

Ten behoeve van de onderbouwing van het bestemmingsplan “Heeswijkse Aa-Beemden” is een milieueffectrapport, een zogenaamd planMER opgesteld. In het rapport zijn de milieueffecten in beeld gebracht van de ontwikkeling. De planMER vormt een bijlage bij het bestemmingsplan en ligt als zodanig ter inzage.

Inzage

De gewijzigde bestemmingsplannen liggen met ingang van 11 mei 2017 gedurende zes weken op afspraak ter inzage in het gemeentehuis De Misse 6, Heesch. De plannen zijn digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl via planidentificatie: NL.IMRO.1721.BPAaBeemden-vg01 en NL.IMRO.1721.BPGeluidDijkhoff-vg01.

Reageren

Binnen een termijn van zes weken na de datum van terinzagelegging kan beroep tegen een der bestemmingsplannen worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven