Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan

Logo Gulpen-Wittem

IJsboerderij Klapstraat 2 Wijlre

Het college van burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2017 het bestemmingsplan ‘IJSboerderij Klapstraat 2 Wijlregewijzigd heeft vastgesteld. Er zijn wijzigingen doorgevoerd in de planregels en in de toelichting.

Dit bestemmingsplan vormt het kader voor het creëren van een correcte planologische juridische regeling voor de momenteel ter plekke gebezigde horeca-activiteiten.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel kadastraal bekend gemeente Wijlre, sectie G nummer 205.

De wijzigingen betreffen:

  • -

    In de regels van het bestemmingsplan is een extra planregel “3.5.5 Versterkte muziek en geluidgrenswaarde langtijdgemiddelde beoordelingsniveau” toegevoegd;

  • -

    In de plantoelichting van het bestemmingsplan zijn wijzigingen in de tekst doorgevoerd betreffende de Ladder voor duurzame verstedelijking;

  • -

    Er is een paragraaf “8.3 Financiële uitvoerbaarheid” in de plantoelichting toegevoegd;

  • -

    In de regels van het bestemmingsplan zijn onder “artikel 3 Horeca” tekstuele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de landschappelijke inpassing;

  • -

    In Bijlage 1 is duidelijker aangeduid waar de beplanting de functie van visuele afscherming vervult alsmede een duidelijke indicatie daarvan bij het parkeerterrein ingetekend;

  • -

    De planverbeelding NL.IMRO.1729.bpklapstraat2-ON02 op ruimtelijke plannen is als Bijlage 3 bij de planregels opgenomen;

  • -

    Wijziging van de indicatie “(p)’ in de tekening en de legenda naar “(p-li)” met beschrijving “parkeerplaats – landschappelijke inpassing” in Bijlage 3 van de planregels;

  • -

    In paragraaf 2.2.1 van de plantoelichting is een passage toegevoegd met betrekking tot het niet toestaan van het exploiteren van een restaurant in het plangebied.

Voor een compleet overzicht van alle aangebrachte wijzigingen (inclusief reden) wordt verwezen naar het betreffende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 10 mei 2017 tot en met 20 juni 2017 ter inzage. Inzien kan via:

  • -

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12 te Gulpen. Dit dient te gebeuren op afspraak. Dit kan digitaal via de gemeentelijke website of telefonisch via het telefoonnummer 14 043. Een afspraak hiervoor kunt u maken met de heer D. Smolenaars van de afdeling Beleid en Projecten.

  • -

    De gemeentelijke website: www.gulpen-wittem.nl (Over Gulpen-Wittem\Bouwen, wonen en plannen\Bestemmingsplannen).

  • -

    www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van ter inzagelegging beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn –naast het indienen van beroep- een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven