Coördinatieregeling vastgestelde besluiten Esgang 4 te Oosterwolde

Logo Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken bekend dat vanaf donderdag 11 mei 2017 ter inzage liggen:

  • -

    het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Oosterwolde - Bedrijventerrein Venekoten (Herziening Esgang);

  • -

    de ongewijzigd verleende omgevingsvergunning voor de onderdelen ‘milieu’ en ‘bouwen’.

Coördinatieregeling

Op 19 april 2016 heeft de raad besloten om de coördinatieregeling op het plangebied van Esgang 4 te Oosterwolde van toepassing te verklaren.

Bij toepassen van de coördinatieregeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. De onderstaande vastgestelde besluiten worden hierdoor gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend orgaan. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor het besluit inzake een omgevingsvergunning voor de onderdelen ‘milieu’ en ‘bouwen’.

Vastgestelde bestemmingsplan

Het op 18 april 2017 vastgestelde bestemmingsplan (planidentificatienummer: NL.IMRO.0085.BPVENEKESGANG-VG01) is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

U kunt de locatie ook direct raadplegen via de volgende URL:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0085.BPVENEKESGANG-VG01

Het bestemmingsplan maakt de verdere ontwikkeling mogelijk van een zand- en grindhandel (Schaafsma Zand en Grind B.V.), die nu nog in Appelscha is gevestigd. De activiteiten met betrekking tot de handel in zand en grind passen binnen het bestemmingsplan. Deze activiteiten worden nu al uitgeoefend op de nieuwe locatie. De activiteit afvalverwerking (~ het breken, verwerken en sorteren van sloopafval en puin) past niet binnen het geldende bestemmingsplan vanwege de hogere milieucategorie.

Definitieve omgevingsvergunning

Gelijktijdig met het op 18 april 2017 vastgestelde bestemmingsplan ligt ook de op 9 mei 2017 verleende omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken ter inzage. De omgevingsvergunning ziet toe op de activiteiten ‘bouwen’ en ‘milieu’ en maakt het (deels) bouwen, oprichten en het in werking hebben van een inrichting in de zin van de Wet milieubeheer mogelijk.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken vanaf 11 mei tot en met 21 juni 2017 inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Het bestemmingsplan is - zoals hierboven genoemd - ook digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies.

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende personen en/of instanties beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • a.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan of tegen de ontwerp omgevingsvergunning;

  • b.

    iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding besluiten

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet eerder in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven