Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting GTF Wijk aan Zee, Ministerie van Economische Zaken

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 28 juli 2016 heeft Tulip Oil Offshore B.V. te Den Haag, een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting GTF Wijk aan Zee, gelegen in de noordwesthoek van het terrein van Tata Steel, in de gemeente Heemskerk, op het kadastrale perceel HKK01E 02328G0000.

Op de Noordzee ter hoogte van IJmuiden zal Tulip Oil het Gaswinningsplatform Q10 plaatsen. Het gas wordt hiervandaan ter verdere behandeling per pijpleiding naar de wal gevoerd, waar Tulip Oil een nieuwe gasbehandelingsinstallatie, genaamd GTF Wijk aan Zee, wil bouwen op het industrieterrein van Tara Steel. GTF staat voor Gas Treatment Facility. In deze installatie wordt het gas op specificatie gebracht om het te kunnen leveren aan het landelijk hoofdgastransportnet.

De vergunningaanvraag betreft betreft het oprichten van een inrichting voor het doorvoeren en behandelen van aardgas inclusief leidingen op land. De leidingen lopen ook door het grondgebied van de gemeenten Velsen en Beverwijk.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 12 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeenten Heemskerk, Velsen en Beverwijk. Wij adviseren u voor de inzage van dit ontwerpbesluit eerst contact op te nemen met de betreffende gemeente.

Tot en met 22 juni 2017 kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energie en Omgeving

T.a.v. M.E.J. Pieters

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot M.E.J. Pieters (tel. 070 – 379 8389) van het Ministerie van Economische Zaken.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven