Ontwerpbestemmingsplan “Landgoed Het Hoog”

Logo Heumen

NL.IMRO.0252.BUbplandghethoog-OW01

 

Burgemeester en wethouders van Heumen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor de realisering van een landgoed in het gebied tussen de Burchtselaan en de Rijksweg te Malden. Met het bestemmingsplan wordt versterking beoogd van de ecologische verbindingsfunctie van het gebied tussen het Heumensoord en het Vennengebied. Ruim 18 ha van het landgoed, krijgt de bestemming “Natuur”. De overige 2 ha krijgt de bestemming “Water” en “Wonen”. De woonbebouwing van het landgoed, bestaande uit 2 woongebouwen met in totaal 6 wooneenheden, wordt mogelijk gemaakt op het perceel kadastraal bekend gemeente Heumen Sectie G nr 5797. Dit perceel ligt ten westen van de woningen Hatertseweg 3 en 5.

 

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dat houdt in dat voordat het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld wordt, zienswijzen kunnen worden ingediend. Het tijdig indienen van een zienswijze is een voorwaarde om in een later stadium beroep in te kunnen stellen tegen de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Inzageperiode

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-vaststellingsbesluit zijn vanaf donderdag 11 mei 2017 tot en met woensdag 21 juni 2017 op www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen en liggen gedurende die periode tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden.

 

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende deze termijn een ieder, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588347.

 

Malden, 10 mei 2017

 

 

Naar boven