Weigering vaststelling bestemmingsplan Fluitersweg tussen 9 en 17 Wenum Wiesel

Logo Apeldoorn

De gemeenteraad heeft op 20 april 2017 besloten het bestemmingsplan Fluitersweg tussen 9 en 17 Wenum Wiesel niet vast te stellen. Dit bestemmingsplan was opgesteld om de bouw van één vrijstaande woning op een perceel weiland gelegen tussen Fluitersweg tussen 9 en 17 te Wenum Wiesel mogelijk te maken.

De belangrijkste redenen voor de gemeenteraad om niet tot vaststelling over te gaan, zijn dat:

  • -

    naar het oordeel van de raad de locatie gelegen is in een overgangszone richting landelijk gebied, waar sprake is van een afnemende bebouwingsdichtheid. Het bouwen van een woning op deze locatie doet afbreuk aan de te waarderen open ruimte in deze overgangszone en leidt tot het wegnemen van zichtlijnen;

  • -

    de raad constateert dat er geen reden is om ter plaatse te komen tot een stedebouwkundige afronding, noch is er sprake van het vullen van een leemte in het lint Fluitersweg;

  • -

    de raad oordeelt na afweging van de belangen dat er zich geen zwaarwegende redenen voordoen die een wijziging van het bestemmingsplan Wenum Wiesel en Buitengebied rechtvaardigen.

Hiermee acht de raad het bestemmingsplan niet in overeenstemming met de eisen van een goede ruimtelijke ordening, zoals de wet die stelt.

Het raadsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 11 mei 2017 gedurende 6 weken ter inzage op het stadhuis. Gedurende deze periode kunt u uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over de ter inzage gelegde stukken. Het raadsbesluit kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

De stukken die horen bij het besluit zijn te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Apeldoorn, 10 mei 2017

Naar boven