(Hernieuwd)vastgesteld bestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel, gebied 2 1e herziening”

Logo Loon op Zand

NL.IMRO.0809.bedrparkKH21eherz-VG01

 

Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand maakt ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 20 april 2017 het bestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel, gebied 2 1e herziening” heeft vastgesteld.

Inhoud

Tegen het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan is 1 beroepschrift ingekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Afdeling). Op 1 december 2016 heeft zitting in Den Haag plaatsgevonden. Op 15 februari 2017 heeft de Afdeling (tussen)uitspraak gedaan.

Verwerking uitspraak Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State in bestemmingsplan

Op basis van het bepaalde in artikel 8:51, lid d Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan de bestuursrechter het bestuursorgaan opdragen een bestreden besluit te herstellen, de zogenaamde “bestuurlijke lus”. In het geval van het bestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel, gebied 2” (nu genoemd: Bedrijvenpark Kaatsheuvel, gebied 2 1e herziening) heeft de Afdeling het volgende bepaald:

-De bestaande (en vergunde) bedrijfsbebouwing op het kadastrale perceel L. 2093 dient op de verbeelding voorzien te worden van een bebouwingsvlak.

Dit heeft geleid tot de volgende aanpassingen in het vastgestelde bestemmingsplan:

  • -

    Toelichting: opgenomen aparte paragraaf over de tussenuitspraak;

  • -

    Verbeelding: het bestemmingsplan heeft alleen betrekking op het kadastrale perceel L. 2093.

Inzage

U kunt het (hernieuwd) vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijvenpark Kaatsheuvel, gebied 2 1e herziening” en de daarbij behorende stukken inzien van donderdag 11 mei 2017 tot en met woensdag 21 juni 2017. U kunt terecht in Het Klavier, Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer: 0416-289111 of bij de receptie in Het Klavier. Bekijk het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ook via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.loonopzand.nl.

Beroep

Tegen het (hernieuwd) vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

-iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Wel moet worden opgemerkt dat er geen beroep mogelijk is tegen wijzigingen die zijn aangebracht in de toelichting van het bestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage, moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • -

    de naam en adres van de indiener;

  • -

    de dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • -

    de gronden van het beroep.

V erzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Voor degenen die het recht toekomt om beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan, is het mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een verzoek om voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn wordt gedaan, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Indien geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Naar boven