Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitenrand, partiële herziening 2017’.

Logo Eemnes

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, ingevolge van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitenrand, partiële herziening 2017’ ter visie wordt gelegd met kenmerk NL.IMRO.0317.BPphBuitenrand2017-On01.

Het bestemmingsplan

In 2014 heeft de raad van de gemeente Eemnes het bestemmingsplan "Buitenrand 2012" vastgesteld. Dat bestemmingsplan bevat in grote lijnen twee deelgebieden: het gebied Goyergracht tussen de autosnelweg A27 en de gemeentegrens met Laren en Blaricum en het bedrijventerrein in Eembrugge.

Sinds de vaststelling in 2014 zijn meerdere besluiten genomen die aanleiding geven het plandeel Goyergracht op onderdelen te herzien. Het betreft de volgende besluiten:

  • -

    de reactieve aanwijzing van de provincie Utrecht (1 april 2014);

  • -

    de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (13 mei 2015);

  • -

    het voorbereidingsbesluit van de gemeenteraad (25 januari 2016).

Daarnaast is een aantal ambtshalve aanpassingen verwerkt die de lees- en bruikbaarheid van het bestemmingsplan vergroten, alsmede enkele actuele situaties.

Deze partiële herziening staat los van de kernrandzonevisie Goyergracht. Ontwikkelingen genoemd in de kernrandzonevisie kennen een eigen afweging- en besluitvormingsproces.

Periode van terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitenrand, partiële herziening 2017’ ligt vanaf 13 januari 2017 gedurende zes weken ter visie bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van ter visie liggen kan een ieder een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Eemnes, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Buitenrand, partiële herziening 2017’.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient, binnen de termijn van het ter visie liggen, een afspraak te worden gemaakt met de heer R. de Graauw van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035. Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

Naar boven