Bekendmaking in het kader van het project Afsluitdijk, ministerie van Infrastructuur en Milieu

Al meer dan tachtig jaar beschermt de Afsluitdijk een groot deel van Nederland tegen overstromingen vanuit zee. Omdat de Afsluitdijk niet meer voldoet aan de huidige eisen voor waterveiligheid is het nodig het dijklichaam en de spui- en schutsluizen te versterken. Ten behoeve van het peilbeheer van het IJsselmeer wordt ook de waterafvoercapaciteit vergroot. Dit gebeurt door het aanbrengen van pompen in het spuicomplex bij Den Oever.

Op grond van artikel 3.35 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bevordert de minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op realisatie van het project Afsluitdijk.

In het kader van deze coördinatie geeft de minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat er een besluit is genomen. Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het project Afsluitdijk is op 21 april 2017 door de staatssecretaris van Economische Zaken, op aanvraag van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, het volgende besluit genomen:

  • besluit tot wijziging van de op 18 januari 2016 ten behoeve van het Project Afsluitdijk verleende vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet 1998 (Nb-wetvergunning). Het besluit strekt tot wijziging van het aan de Nb-wetvergunning verbonden voorschrift 15 (fasering werkzaamheden aan de dijk en dijkbekleding).

Waar en wanneer kunt u het besluit inzien?

Het besluit ligt met ingang van 9 mei tot en met 21 juni 2017, tijdens kantooruren, ter inzage bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2, Lelystad. Daarnaast is het besluit te raadplegen op de website: www.platformparticipatie.nl/wbafsluitdijk.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarover geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen van 10 mei tot en met 21 juni 2017 tegen het wijzigingsbesluit Nb-wetvergunning Project Afsluitdijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze rechter beslist in enige instantie over de ingestelde beroepen.

Adres:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • a) uw naam en adres;

  • b) de dagtekening;

  • c) een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d) een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het Digitaal Loket van de Afdeling bestuursrechtspraak. Digitaal beroep instellen is uitsluitend mogelijk voor burgers.

Op het wijzigingsbesluit Nb-wetvergunning Project Afsluitdijk is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Meer informatie?

Op www.deafsluitdijk.nl en www.rijkswaterstaat.nl/projectafsluitdijk vindt u meer informatie over het project Afsluitdijk. Daarnaast kunt u bellen met de informatielijn van Rijkswaterstaat, via 0800 8002 (gratis). Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij de Directie Participatie, telefoon 070 456 89 99.

Naar boven