Vastgesteld bestemmingsplan ‘Geelkerkenkamp 18a-20, 2017’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in zijn vergadering van 19 april 2017 het bestemmingsplan ‘Geelkerkenkamp 18a-20, 2017’ gewijzigd en geamendeerd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Verder heeft de gemeenteraad het bijbehorende beeldkwaliteitplan voor de drie te bouwen woningen vastgesteld. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt in het kader van de beroepstermijn met ingang van 3 mei 2017 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0186ob-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0186ob-/NL.IMRO.0274.bp0186ob-va02.

 

Het bestemmingsplan voorziet in het vervangen van een agrarische bedrijfsbestemming met bouwmogelijkheden in een woon- en tuinbestemming voor drie woningen aan de Geelkerkenkamp 18a-20 in Oosterbeek. Het bestemmingsplan maakt na de sloop van bijna alle agrarische bedrijfsgebouwen en de twee agrarische bedrijfswoningen de bouw van drie grondgebonden woningen met tuinen mogelijk. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Oosterbeek, sectie D, nummer 8417 en 8738. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Geelkerkenkamp (en Bato’s wijk) in het noorden, de woningen met tuinen aan de Geelkerkenkamp 4 tot en met 18 in het oosten en in het zuiden en westen het agrarische perceel. Dit agrarische perceel wordt in het zuiden begrensd door de Benedendorpsweg en in het westen door de woningen met tuinen aan de Ploegseweg.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is ambtshalve op enkele (ondergeschikte) onderdelen gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Aangezien er meerdere (detail)aanpassingen zijn doorgevoerd kunnen deze hier niet allemaal worden opgesomd. Daarom wordt verwezen naar de ambtshalve wijzigingen die in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan zijn opgenomen. Daarnaast zijn twee amendementen aangenomen/overgenomen. De wijzigingen hierdoor zijn ook opgenomen in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan. Hier wordt dan ook naar verwezen. De amendementen zijn ook opgenomen in de bijlagen van het bestemmingsplan. Kort samengevat zorgen de amendementen er onder andere voor dat de maximale bouwhoogtes van de te bouwen woningen met een halve meter zijn verlaagd en dat de bouwvlakken van twee van de drie woningen iets zijn verkleind.

 

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitplan kan geenberoep worden ingesteld. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven