Ontwerpbesluit onttrekking Spoorwegovergang Sysselt aan openbaarheid

Logo Ede

Op grond van de Wegenwet art. 9 en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht

 

U kunt het ontwerp raadsbesluit tot onttrekking van de gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt te Ede met bijbehorende situatietekening en toelichting op grond van het bepaalde in afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van donderdag 4 mei tot en met woensdag 14 juni 2016 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op www.officiëlebekendmakingen.nl. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan.

Gebied en gevolg

De gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt ligt ten oosten van het station Ede-Wageningen nabij de woningen dr. Hartogsweg 5 en 7. In het kader van het project Spoorzone Ede wordt de gelijkvloerse spoorwegovergang Sysselt opgeheven. De gelijkvloerse spoorwegovergang moet gesaneerd worden vanwege de invoering van het zogenaamde Programma Hoogfrequent Spoor (PHS) en vanwege geluidsmaatregelen. Met de invoering van PHS gaan meer treinen per uur rijden.

Gelijktijdig met de procedure tot onttrekking van de gelijkvloerse spoorwegovergang op basis van artikel 9 Wegenwet, wordt een bestemmingsplanprocedure gestart ten behoeve van een nieuw langzaam verkeer viaduct direct ten westen van de bosrand Sysselt. Dit bestemmingsplan ‘Ede, Oostelijke Spoorzone (LV-Viaduct)’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2017EDEO0001-0201 ligt eveneens ter inzage tijdens bovenvermelde periode. Hierover leest u meer in de afzonderlijke bekendmaking voor het ontwerp bestemmingsplan.

Reactie

Woont u in de gemeente Ede of bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens deze periode een schriftelijke reactie over het plan sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische reactie, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw reactie mondeling door te geven belt u Wesley Scheffer, (0318) 68 08 81.

Naar boven