Vergunning aan Arcadis Nederland B.V. voor de realisatie van natuur, door verondieping van de plassen Windesheim, in de gemeente Zwolle, Rijkswaterstaat

BEKENDMAKING BESLUIT

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt, ter voldoening aan de Algemene wet bestuursrecht, het volgende bekend. Aan Arcadis Nederland B.V. is vergunning verleend op grond van de Waterwet voor de realisatie van natuur, door verondieping van de plassen Windesheim, in de gemeente Zwolle.

Het besluit heeft betrekking op het gebruikmaken van het waterstaatswerk de IJssel ten behoeve van het verondiepen van de plassen in Windesheim, het openen en verdiepen van de tussendam, het inrichten van natuurvriendelijke oevers tussen kmr. 972,000 en 973,000 aan de rechteroever van de IJssel in Zwolle.

Het besluit van 9 januari 2017, met kenmerk RWS-2017/857, is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Terinzagelegging

De aanvraag, het besluit en andere van belang zijnde stukken liggen vanaf 19 januari 2017 tot en met 1 maart 2017 ter inzage bij:

  • Gemeente Zwolle, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • Rijkswaterstaat Oost-Nederland, afdeling Vergunningverlening (NOVV), Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem, op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit kan tot en met 1 maart 2017 beroep bij de rechtbank, sector Bestuursrecht worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp;

  • belanghebbenden die zienswijzen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp.

Het gemotiveerde beroepschrift dient te worden ingediend bij de rechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft.

Inwerkingtreding besluit/voorlopige voorziening

Het besluit treedt in werking 6 weken na bekendmaking tenzij vóór deze datum beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het beroepschrift zijn woonplaats heeft. Van de indiener van het beroepschrift/verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

Omtrent de hoogte hiervan, de wijze waarop en de termijn waarbinnen u dit dient te betalen, dient u contact op te nemen met de secretarie van de voornoemde rechtbank.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over de ter inzage gelegde stukken kan men zich tijdens kantooruren wenden tot Rijkswaterstaat Oost-Nederland, telefonisch bereikbaar via nummer 06 – 15 95 28 31.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het hoofd afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Oost-Nederland, C. Jol

Naar boven